Marsipangrisarna är tillbaka på Ringenäs!
Nu hälsar man från Halmstad och Ringenäs GK att det finns en hel stia fylld med grisar. Riktigt söta är de också. Både till smak och utseende.
– Marsipangrisarna är tillbaka Som vanligt har Fredrika vår duktiga kallskänka gjort årets fina marsipangrisar – de är så goda! Finns i restaurangen för: 65:-/ 100g85:- / 150g, skriver man på Facebook.
Har man inte möjlighet att åka till Ringenäs GK, går det alltid att julbaka på egen hand. Hur du gör? Här bjuder Golfbladet.se på receptet:
1 sats marsipanfigurer som ca 30 små ägg eller 6 st marsipangrisar.
- Förberedelse: 5 min
- Tillagning: 20 min
- Klart på: 25 min
Ingredienser
- 200 g marsipan
- 150 g mörk blockchoklad eller annan god choklad efter smak
Tillagning
- Rulla marsipanen i kulor eller önskad form. Du kan göra grisar, kulor, svampar, tomtar – endast fantasin sätter gränser. Blanda ev. en del av marsipanen med någon färg som grönt eller rött.
- Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull i vattenbad eller mikron. Rör om då och då.
- Doppa marsipanbitarna i chokladen och placera kulorna på smörpapper eller galler.
- Dekorera dem om du vill med att doppa i strössel, rostad flagad mandel; stoppa dit silverkulor eller liknande efter fantasi.
Lycka till!
Är egentligen ingen hejare för marsipan men ska baka dessa till familjen på julafton då de var så söta!
Hej Rune! Vad kul. Låt oss höra hur de blev. Skicka gärna bild.