NyheterTävlingar

Skrällen Harman överlägsen i The Open

Det blev aldrig riktigt spännande. Brian Harman var helt för bra för att låta alla de jagande världsstjärnorna komma ens i närheten av honom. Så fort han gjorde bogey kontrade han direkt med en birdie eller två i regnet i Liverpool och den femslagsledning han hade med sig in inför avslutningsvarvet växte och blev till slut seger med hela sex slag före en kvartett som delade andra platsen.

Han är 1,69 cm lång, men hans bästa vän på touren, Patton Kizzire, är 195 cm. Brian Harmans caddie, Scott Tway är 193 cm och när han tog emot The Claret Jug i regnet stod han bredvid Christo Lamprecht som ledde efter den första rundan och som slutade som bäste amatör. Lamprecht är 203 centimeter lång.

– Visst är det häftigt? Sa en skrattande Harman till pressen.

Harman inledde med en 67-runda och låg då ett slag efter en trio ledare. På fredagen kopplade han ett hårt grepp på årets Open-upplaga. Ett grepp han aldrig släppte och faktum är att segern var aldrig i fara.

– Jag började rätt dåligt de två sista varven, men jag är väldigt stolt och nöjd att jag snabbt hittade tillbaka till mitt spel. Det känns fantastiskt nu, sa en lycklig segrare.

Harman vann  U.S. Junior 2003, klarade cuten i en tävling på PGA-touren som 17-åring och var den yngsta spelaren som någonsin representerat USA i Walker Cup.

– Jag var riktigt bra som junior. Men sen hängde jag helt enkelt inte med i utvecklingen.

Den första segern på PGA-touren dröjde till John Deere Classic 2014. Tack vare den vinsten fick han spela sitt första The Open samma år, just på Royal Liverpool. Han slutade på 26:e plats då och blev kär i linksgolf.

Förra veckan kom han 12:a i Scottish Open, gick som alltid lite under radarn bredvid de stora stjärnorna. Men han kände att spelet satt som det skulle och att såg fram emot årets The Open. På Royal Liverpool fungerade allt för amerikanen. Framförallt puttningen. Han satte 54 av 55 puttar inom tre meter och fick avsluta hela tävlingen med att sänka en parputt från lite drygt två meter inför en jublande publik.

Harman blir den tredje vänsterspelare att vinna The Open efter Bob Charles och Phil Mickelson, och segern gör att han rusar upp till sjätte plats i FedExCup och 10:e plats i världsrankingen.

Alla fyra svenskar klarade cuten i The Open där Henrik Stenson var bäst av de blågula på en delad 13:e plats.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från The Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights