NyheterTävlingar

Phil Mickelson vann sin tredje seger på fyra starter på Champions Tour

Med en stabil 68-runda på avslutningsvarvet kunde 51-årige Phil Mickelson ta hem Constellation Furyk & Friends på PGA Champions Tour. Det var Mickelsons första seger sen han skrällde och tog PGA Championship i maj. Men det här var ingen skräll. Storfavoriten Mickelson tog hem sin tredje seger på Champions Tour på endast fyra starter.

Mickelson har mestadels spelat på PGA-touren de senaste två åren, trots att han fyllde 50 ifjol och därmed kvalificerat sig för Champions Tour. Han kommer att fortsätta att spela på PGA-touren även nästa säsong, men det kommer även bli några tävlingar på Champions Tour för amerikanen. I slutet av oktober ska han försvara sin titel i Dominion Energy Charity Classic och i november spelar Mickelson Charles Schwab Cup Championship. Däremellan är det PGA-touren som gäller.

På Timoquana Country Club utanför Jacksonville i Florida gick Mickelson ut i ledarbollen på söndagen efter två fina varv på 66 och 67 slag. Den som tog upp jakten på Mickelson var spanjoren Miguel Angel Jiménez och efter birdies på 13 och 14 var spanjoren ikapp. Men Mickelson kontrade med en birdie på det 15:e hålet och när han även avslutade med en birdie var segern klar.

– Han spelade riktigt bra golf. Han gjorde en fantastisk birdie på 13:e hålet och hans slag på det 14:e hålet var riktigt imponerande. Det är nästan omöjligt att få bollen att stanna så nära den pinnen. Jag är tacksam att jag kunde göra två birdies på slutet för att vinna. Det var en tuff match mot Jimenez idag, menade Mickelson.

– Man kommer undan lite lättare på Champions Tour än på PGA-touren när man gör misstag. Allt behöver inte vara perfekt på den här touren, det gillar jag, sa Mickelson.

Efter Mickelson och Jimenez kom Steve Flesch på tredje plats och tävlingsvärden Jim Furyk kom delad fyra med bland annat Ernie Els. Ett slag senare kom Bernhard Langer som behåller ledningen i Charles Schwab Cup med fyra tävlingar kvar. Robert Karlsson slutade på delad 31:a plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights