GolfbettingNyheter

McIlroy jagar fjärde segern i Dubai Desert Classic

DP World Tour stannar kvar i Dubai även denna vecka då det är för 35:e gången dags för Dubai Desert Classic på Emirates Golf Club. Det är årets andra tävling på det som kallas ”International Swing” och det är även årets första Rolex Series-tävling på DP World Tour vilket har gjort att startfältet vässats ytterligare.

Världstvåan Rory McIlroy är på plats och nordirländaren jagar sin fjärde seger i tävlingen. Här finns även flera spelare från Europas Ryder Cup-lag, Tyrrell Hatton, Nicolai Hojgaard och Tommy Fleetwood som ju vann Dubai Invitational förra veckan.

I veckans startfält hittar vi även Open-vinnaren Brian Harman som spelar här för första gången. Även Adrian Meronk, som nyligen röstades fram till Årets spelare 2023 på DP World Tour. Adam Scott, Cameron Young, Ryan Fox, Luke Donald är också på plats i Dubai.

Sex svenskar är med i startfältet i årets Dubai Desert Classic där vi sätter våra största förhoppningar till Sebastian Söderberg, men det ska även bli kul att se vad Jesper Svensson och Adam Blommé kan göra. De båda spelade ju så bra på Challengetouren ifjol att de fick varsitt kort till DP World Tour.

Vi har hittat tre intressanta och spännande tips som vi tror har stor chans att vara med när tävlingen avslutas på söndag eftermiddag.

Adrian Meronk. Polacken fick tidigare i veckan ta emot priset ”Seve Ballesteros Award” som årets spelare på DP World Tour 2023. Det är spelarna som röstar fram vinnaren och Meronk blev både stolt och rörd. Han vann tre gånger ifjol och slutade fyra på Race to Dubai-rankingen. Meronk kom 10:a förra veckan och toppformen närmar sig. Träffar många fairways och greener, vilket är bra på Majlis-banan på Emirates Golf Club. Unibet ger 23 gånger pengarna vid en polsk seger denna vecka.

Thorbjorn Olesen. ”Skandaldansken” var avstängd från DP World Tour för några sedan efter att varit berusad på ett flygplan och där betett sig illa. Men nu har 34-åringen fått ordning på sitt liv och därmed även sin golf. Han radar upp bra spel nästan varje vecka numera och har varit topp-25 i sex raka tävlingar på DP World Tour. Var länge med i täten i Dubai Invitational förra veckan men slutade 8:a. 29 gånger pengar ger Unibet om Olesen vinner.

Det går ju inte att ignorera Rory McIlroy. Världstvåan älskar att spela i Dubai, vann här ifjol och jagar sin fjärde seger i Dubai Desert Classic. Han tappade segern mot Tommy Fleetwood på sista hålet förra veckan, men formen är mycket bra. Det är den nästan alltid numera för nordirländaren. Räkna med att han finns med i toppen av ledartavlan när tävlingen ska avgöras på söndag. Unibet ger 4 gånger pengarna om McIlroy tar sin fjärde titel i Dubai Desert Classic.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights