NyheterTävlingar

Tiger Woods tillbaka på touren: ”Är här för att vinna”

Tiger Woods är tillbaka. Igen.

The Genesis Invitational blir 47-åringens första stora tävling sedan The Open i juli förra året. Och han blickar redan fram mot Masters i april.

Trots att det är ett otroligt starkt startfält på The Riviera i Kalifornien, 19 av de 20 bästa spelarna i världen är på plats, är Tiger Woods full av självförtroende inför tävlingen.

– Jag skulle inte att ha ställt upp här om jag inte trodde att jag kunde vinna, sa Woods på en presskonferens på tisdagen.

Han är 47 år och är fullt medveten om att tiden börjar rinna ut för att vinna några fler stora tävlingar. Han har vunnit 15 majors i karriären, har 82 segrar på PGA-touren, ett rekord han delar med Sam Snead. Men Tiger är övertygad om att han kan vinna fler. När han klarade cuten i Masters förra året, hans första stora tävling efter bilolyckan i februari 2021 förstod han inte varför alla blev så imponerade.

– Jag var där för att vinna. Jag förstår inte varför det var så stort att jag klarade cuten? Går jag in i en tävling, gör jag det för att vinna den. Det kommer en tid när min kropp inte fixar att jag går ut och jagar en seger, och den tiden är säkert inte så långt borta. Men den är inte nu, menade Woods.

– Jag kan slå alla slag som tidigare, problemet är promenaderna mellan dem.

Trots att han kämpar med hälsporre och en ständigt krånglande fotled ser han fram emot veckans tävling och kommande stortävlingar.

– Efter den här tävlingen får vi analysera vad vi behöver göra för att komma redo till Augusta, sa Woods som kommer att spela med Justin Thomas och Rory McIlroy de två första dagarna av The Genesis Invitational.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights