Golfbanor i SverigeLivsstilNyheter

Mys i Malmö

Malmö är som bäst på våren, med varma, solsmekta dagar och vindar från havet som väcker kroppen till liv. Varför inte rymma vardagen för några dagars välbefinnande vid havet och chans till fin vårgolf? Golfbladet har koll på ställena ni ska fylla adressboken med.

1 stad

Så här års, när turistskarorna ännu inte anlänt, temperaturerna blivit behagliga och dagarna flyter förbi nyfiket stilla, så infinner sig den perfekta tidpunkten att ta sig en tur till Malmö. Perfekt inte minst med tanke på att de skånska golfbanorna redan börjat komma i fint skick.

Rikets tredje största stad är precis lagom i storlek för att ta sig runt i till fots – och det vill man. Arkitekturen är innovativ, parkerna många, atmosfären social och havet alltid nära. Det som tidigare var en grå industristad är numera en global metropol.

Gillar du mat med influenser utanför landets gränser kan du tacka din lyckliga stjärna. Kontinenten är nära såväl geografiskt som smakmässigt och mångfalden präglar absolut restaurangutbudet. Runt Möllevångstorget möts världens mat och här ses man morgon, middag, kväll.

Även från Malmös kulturliv kan du förvänta dig något oväntat. Staden är full av kreativa människor inom musik, konst, teater och hantverk. Det är som att idéerna flödar lite extra mycket i denna stad dit många kommer för att förverkliga sina drömmar. Att Skåne är golfarens paradis, ska vi förstås inte glömma. I Malmös direkta närhet finns ett flertal fina golfbanor av varierande karaktär. Tar du dig ytterligare längre bort är utbudet storslaget. Eller som en infödd malmöit skulle uttryckt saken: hejnelitt!

2 hotell

MJ’s

More is more, är det som gäller på Malmös urbana oas MJ’s. Söker du är ett perfekt tillhåll med kosmopolitisk känsla är det här du ska ta in. Snygg kitsch, god mat, personligt inredda rum och en boudoirliknande bar-lounge för tjusigt häng. Se till att du har gott om tid för att avnjuta pangfrukost i hotellets fantastiska atrium. Läget mitt i stan kunde inte varit bättre.
Mäster Johansgatan 13, mjs.life


Story Hotel Studio Malmö

Mitt i Malmös hamn tronar en svart tegelbyggnad: Story Hotel Studio. Här möts modern industriell stil med varma färgklickar och trädetaljer. Rummen är kompakta men sängarna ger hög sovkomfort och är utrustade med finesser som minibar med fria vitamindrinkar och det senaste inom multimedia. Boka ett rum på någon av de översta våningarna; utsikten över hamninloppet och stan är overkligt New Yorkisk. Högst upp ligger restaurangen Kasai in the Sky med sin takterrass och mat med japansk touch.
Tyfongatan 1, storyhotels.com

3 restauranger

Mutantur

Kliv in på Mutantur på Davidshall men var beredd på en resa till smakhimlen. Den långa menyn utgörs av eleganta smårätter som byggs ihop till en avsmakningsmeny. Vad sägs om saltbakad rödbeta med granskott eller falafelboll med tryffel? Eftersom Mutantur vill uppmuntra spontanbesök tar de inga bokningar, så det är bara att droppa in i den ombonade lokalen när suget slår till.
Erik Dahlbergsgatan 12–14, restaurangmutantur.se

Aster

Malmös flora av utmärkta krogar växer ständigt. Mycket värme hittar man hos hyllade Aster, där elden står i fokus. Många av rätterna tillagas över öppen eld och grillkunnandet märks. Kökschefen heter Sahin Erdal och har bakgrund från bland annat eldiga Ekstedts i Stockholm. Med inspiration från Turkiet, Italien och Japan, grönsaker från det egna trädgårdslandet utanför Lund och råvaror som bläckfisk och kalvbräss är det bara att kapitulera.
Jagaregatan 4, astermalmo.se

Lyran Matbar

Gourmetbudget som gör en lyrisk. Lyran bjuder på en ljuvlig avsmakningsmeny med rötterna i växtriket. Konceptet bygger på spännande kombinationer av dagens råvaror från lokala producenter, vilket gör att du kan gå hit flera kvällar i rad och i princip alltid dra en vinstlott. Intim och avslappnad miljö.
Simrishamnsgatan 36A, www.lyranmatbar.se

4 golfbanor

Bokskogens Golfklubb

Bokskogen bjuder på en härlig golfupplevelse i ett lummigt skogslandskap i närheten av Yddingesjön. Här finns 36-hål och i synnerhet Gamla banan, en parkbana i ordets sanna bemärkelse, är en höjdare. Vacker och varsamt uppdaterad står sig den tidlösa karaktären väl. Ett stort plus är att spelare ges hela sex olika teeval att välja mellan, vilket ger variation och utmanande rundor varje gång. Bokskogens nyare Kungsbanan är även den en uppskattad bana, men olik i sin utformning. Kuperad bansträckning, stor variation på hålen och enastående naturintryck.
www.bokskogen.com

Hintons Golf Rönnebäck

Familjen Hinton har sedan 1990 utvecklat golfen runt Malmö. I dag erbjuder de spel på tre banor och 48 hål. Rönnebäck ligger i en böljande terräng vilket ger en spännande upplevelse. Utmaningar finns det gott om i det skiftande hedlandskapet. Inte minst de snabba och välskötta greenerna som Rönnebäck är känd för, är en fröjd att anträda. Att banan stått värd för flera tävlingar på Nordiska Ligan får ses som ett välförtjänt betyg.
hintongolf.se

Malmö Burlöv Golfklubb

Skåne är med sina korta avstånd perfekt för att utforska olika golfbanor i toppklass. Du ska dock inte låta dig luras i väg alltför långt från Malmö, för en chans till skön stadsnära golf hittar du nämligen på Malmö Burlöv.

Tre separata 9-hålsslingor kombineras till en 18- och en 9-hålsbana som byts varje vecka. Ett återkommande och emellanåt utmanande inslag på många hål är Sege Å som slingrar sig fram genom banan. Vädrets makter i det öppna landskapet ska inte föraktas – god kontroll och spelstrategi behövs när vinden är extra lurig. På klubben finns också en stor golfakademi, om nu spelet var alltför frustrerande.
www.malmoburlovgk.com

The National

I den lilla orten Bara ligger resultatet av en idé som föddes över en flaska whisky på nattkulan för drygt tjugo år sedan: en svensk PGA-bana med internationell standard. Som tur är blev drömmen sann. The National är en unik anläggning med två magnifika 18-hålsbanor, en fin 9-håls kortbana, ett toppmodernt träningsområde, samt hotell med restaurang och spa. Både Links Course och Lakes Course är designade av amerikanen Kyle Phillips, som tagit stor hänsyn till landskapets grundförutsättningar och med varsam hand mejslat fram två klassiska 18-hålsbanor med vitt skilda karaktärer. Deras namn ger en fingervisning om vilka. Det är ett omsorgsfullt hantverk och visuellt mycket attraherande. Kort sagt, det blir inte bli bättre än så här.
thenational.se

5 tips

Basta varmt, bada kallt

Foto: Werner Nystrand

På Ribersborgs Kallbad, ”Kallis”, samlas badsugna året runt för att njuta av bastuvärme och dopp i havet. Med sköna behandlingar erbjuds en meny för hela kroppen. I den anrika sekelskiftesbyggnaden kan man även avnjuta vällagad mat med en otrolig utsikt. Sommartid lockar den långgrunda Ribergsborgsstranden till sol och bad.
www.ribersborgskallbadhus.se

Spana in gatukonsten

Foto:Apelöga

En av de bästa sakerna att göra i vilken storstad som helst, är att spana in gatukonsten. I Malmö håller den världsklass och kan till och med jämföras med städer som New York och London. Väggmålningarna är på sina håll riktiga mästerverk. Låt fötterna styra vandringen, bra områden att starta i är Holma, Möllevången och Davidshall.

Käka falafel

Foto: Fredrik Johansson

Malmö brukar benämnas som Sveriges falafelstad nummer ett. Fajten om var den godaste falafeln serveras är ständigt pågående. Varför inte äta dig igenom utbudet och fälla avgörandet själv? Några av Malmös bästa falafelhak är Värnhems Falafel, Falafel & Burgers, Baghdad, Möllans Falafel och Jalla Jalla.

Se en allsvensk fotbollsmatch

Foto: Werner Nystrand

Från golf är steget inte så långt till fotboll. Det allsvenska fotbollslaget Malmö FF, Skånes stolthet, har sin hemmaplan på Swedbank stadion. Spelas derby eller en Champions League-match så passa på att uppleva stämningen från första parkett. Även damfotboll är stort. FC Rosengård som spelar i Damallsvenskan har nått stora framgångar och är hemmaklubb för ett flertal landslagsspelare.

St Petri kyrkan

Lite kultur måste man också få sig till livs under en weekend. St. Petri är en vacker gammal kyrka från 1300-talet som är väl värd ett besök. Byggd som en basilika bjuder kyrkan både på historia och fin arkitektur.

Text: Jenny Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights