NyheterTävlingar

Åberg fyra i John Deere Classic

Ludvig Åberg har fått en rivstart i sin proffskarriär på PGA-touren. Efter en 25:e plats i Canadian Open, 24:e plats i Travelers Championship och en 40:e plats i Rocket Mortgage Classic var det redan då många som var imponerade av 23-åringen från Eslöv.

Även om Åberg själv var nöjd med sitt spel i de första tävlingarna som proffs, tyckte att han att han tappade onödiga placeringar på avslutningsvarven. Så blev inte fallet i John Deere Classic. Åberg avslutade med en mäktig 63-runda som tog honom hela vägen upp till delad fjärde plats, endast tre slag efter vinnaren, Sepp Straka.

– Jag hade väldigt roligt idag och det var häftigt att vara nära ledningen den sista dagen i en stor tävling, sa Åberg efteråt.

Han fick en riktigt bra start den sista dagen med bland annat en eagle på det andra hålet efter en drive på 370 yards och sen ett inspel till tre meter från pinnen och sänkt putt. Han följde upp eaglen med två birdies och lade till ytterligare fyra birdies på de sista nio hålen och med en sänkt parputt från fyra meter på det avslutande hålet innebar det 63 slag och hans lägsta runda någonsin i sin än så länge rätt korta PGA-tourkarriär.

Åberg beger sig nu till Genesis Scottish Open, där ett bra resultat kan ge en plats i The Open Championship på Royal Liverpool om två veckor.

Hans spel de senaste veckorna har även imponerat på Ryder Cup-kaptenen Luke Donald och nu är det många som tror att ett av Donalds wild cards till Europas lag går till Ludvig Åberg.

– Jag antar att mina chanser har ökat den senaste tiden. Men jag tänker inte så mycket på det. Allt jag kan göra är förbereda mig så bra jag kan, spela så bra golf det går, så får vi se vart det tar mig.

Klicka här för att komma till slutresultaten från John Deere Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights