NyheterTävlingar

Någon av dessa 10 spelare vinner Masters!

Trots att det bara var några månader som Masters spelades senast, är det nu dags igen när tävlingen återgår till sitt vanliga datum i april. Banan är som alltid i perfekt skick. Väderprognosen för veckan är något osäker. Det kan komma regn på fredag och lördag och göra banan lite mjukare och lättare. Men om regnet missar Augusta National kan det bli en av de tuffaste upplagorna av Masters någonsin med stenhårda greener. För att vinna här måste man kunna slå alla typer av slag. Man måste spela smart och strategiskt. Man måste kunna slå långt men ändå ha fin känsla. Man måste kunna hantera världens kanske tuffaste greener. Här är våra 10 favoriter till att dra på sig den gröna kavajen på söndag:

Jordan Spieth

Efter att ha varit ur slag i flera år har Spieth hittat formen igen och vann förra veckan i Texas. Älskar att spela Masters och har en seger, två andraplatser och en tredjeplats här. En Spieth i toppform blir livsfarlig på Augusta National.

Jon Rahm

Har slutat 4:a, 9:a, 7:a i sina tre senaste Masters. Världstrean Rahm blev nyligen pappa för första gången och kan spela i ett glädjerus på Augusta National. Jagar sin första majorseger. Kommer den i årets Masters?

Sergio Garcia

Spanjoren vann här 2017 och såg fram emot fjolårets upplaga, men fick då Corona och kunde inte ställa upp. Är i riktigt bra form och kommer säkert träffa flest fairways och greener, men frågan är om hans puttning håller?

Bryson DeChambeau

”Vetenskapsmannen” har fått de största rubrikerna i år med sin aggressiva spelstil och sina hästsparkar från tee. Har inte riktigt fått till det på Augusta National tidigare och måste nog ändra sin strategi för att kunna vinna här.                                             

Cameron Smith

Kom tvåa efter Dustin Johnson här i november. Slutade 5:a i Masters 2018. Är riktigt vass med järnen och kan slå alla typer av slag, vilket krävs på Augusta National. Golfvärlden hoppas dock att Smith går till frisören före årets tävling.  

Justin Thomas

Vann The Players Championship på tuffa TPC Sawgrass. I sina fem senaste Masters har Thomas slutat 39:a, 22:a, 17:e, 12:a och 4:a. Bra trend således. Har ett fantastiskt närspel och en puttning i världsklass som kan räcka riktigt långt.

Dustin Johnson

Världsettan vann här i november och är favorit att göra det igen. Kan Augusta National bra och banan passar hans spel. Har varit topp-10 här de senaste fem starterna och är dessutom i riktigt bra form.

Rory McIlroy

Har vunnit alla majors utom Masters. Har haft många bra lägen att vinna här, sex gånger har McIlroy varit topp-10. Kommer säkert av vara med i toppen i år igen men når nordirländaren hela vägen i år?

Matthew Fitzpatrick

Engelsmannen radar upp bra spel i USA och har varit topp-20 i sina fem senaste tävlingar. Är säkerheten själv från tee och puttar helt fantastiskt vilket är såklart en fördel på Augusta Nationals svåra greener.

Patrick Reed

Är otroligt bra på att reta upp sina medspelare och att navigera sig runt på svåra golfbanor. Vann Masters 2018 och med sina fina händer på och runt greenerna kan han slå till i år igen. Är i form och älskar att spela majors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights