NyheterTävlingar

Jordan Spieth – en vinnare igen!

Jordan Spieth slog igenom med dunder och brak 2013 när han som 19-åring vann John Deere Classic och blev då en av de yngsta vinnarna någonsin på PGA-touren. Han kom tvåa i Masters 2014 och året efter vann han fem tävlingar, varav två majors och var världens bäste golfspelare. Även 2016 och 2017 var bra år för amerikanen, med bland annat seger i The Open efter en häftig duell mot Matt Kuchar. Sen tog det stopp.

Efter ett gympass i början av 2018 fick han en spricka i handen. Istället för operation valde Spieth att ändra i greppet och i svingen för att hålla smärtan borta. Känslan, kontrollen och självförtroendet försvann och han visste inte hur han skulle ta sig tillbaka.

Men efter tre års sökande hittade han en väg tillbaka i höstas och sakta men säkert har hans namn dykt upp allt högre upp på ledartavlorna under vintern och våren. I Valero Texas Open föll allting på plats och Spieth tog sin första seger på PGA-touren på 1 351 dagar.

– Det har varit många tuffa dagar. Jag har haft människor i min närhet som alltid har trott på mig, även när jag knappt trott på mig själv, sa en lättad vinnare efter segern i Texas.

I Valero Texas Open var Spieth bra med från början, höll sin spelplan hela veckan, ivrig påhejad av de flesta av de 5 000 åskadarna som fanns på plat. Spieth är född i Dallas och studerade på University of Texas. Han slutade på 18 under par, två bättre än Charley Hoffman och fyra slag före engelsmannen Matt Wallace och klättrade 33 platser i FedExCup-rankingen till nummer 7.

– Om jag känner mig fri på golfbanan, älskar jag det jag gör, och om jag älskar det jag gör kommer jag att göra det bra, menade Spieth som nu för första gången på länge kan svinga och tänka fritt på golfbanan.

Från att ha varit iskall är Spieth nu glödhet och har i år rusat från 92:a till 38:e plats på världsrankingen. Han seglar nu upp som en av favoriterna i US Masters som börjar på torsdag. Han vet hur man navigerar sig runt på bästa sätt på Augusta National och han har vunnit här tidigare och har även ett flertal topp-5 placeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights