Golfbanor i PortugalNyheter

Nick Faldo bygger ny bana på Madeira

Den vackra ön Madeira kommer att få en fjärde golfbana när den spektakulära anläggningen Ponta do Pargo står klar 2026.

Arbetet med den första fasen av banbygget påbörjades redan 2009 innan det stoppades tre år senare. Men i maj i år återupptogs bygget av den första fasen igen som ska stå klart nästa sommar. Den andra fasen av projektet förväntas sedan ta ytterligare 18 månader att slutföra.

I linje med Madeiras arbete med hållbarhet och för att bevara banans och dess miljös naturliga charm, kommer Ponta do Pargo Golf Course – som ägs av Ponta do Oeste S.A – att vidta ett antal åtgärder för att minska miljöpåverkan över den 120 hektar stora ytan där golfbanan ska ligga.

Och det blir på en spektakulär plats den nya banan kommer att välkomna sina besökare. Längst ner på den västligaste punkten av ön med en fantastisk utsikt över Atlanten kommer Ponta da Pargo ligga om knappt tre år och blir då den första nya banan på Madeira på 22 år.

Förutom 18-håls golfbanan, som är designad av Nick Faldo, kommer Ponta da Pargo även att ha träningsfaciliteter med bland annat en driving range, putting green och en niohåls pitch-and-putt-bana. Här kommer även att finnas ett klubbhus med restaurang samt ett hotell när allt är färdigställt.

– Vi ska nu gå vidare med en av de vackraste banorna i Europa – jag är inte rädd för att säga det – som kommer att ligga på en udde vid havet. Det kommer att bli en av de ikoniska golfbanorna i Europa, menar Miguel Albuquerque, president för Madeiras regionala regering.

Madeira har för närvarande tre riktigt bra 18-håls golfbanor – Palheiro Golf, Clube de Golfe Santo da Serra och Porto Santo Golfe. På Madeira finna även en rad enastående historiska, kulturella och livsstilsupplevelser.

Beläget cirka 100 mil km från det europeiska fastlandet – och endast 50 mil från den afrikanska kontinenten – har Madeira ett underbart klimat, från 25°C på sommaren till 17°C på vintern, med mycket milda medeltemperaturer och måttlig luftfuktighet som gör det till den perfekta platsen året runt för en golfsemester.

För mer information om Madeira, besök www.visitmadeira.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights