NyheterTävlingar

Reed kopplar greppet

Amerikanen Patrick Reed ledde Race to Dubai-rankingen före veckans finaltävling. En ledning som utökades efter en imponerande 64-runda, åtta under par på det andra varvet av DP World Tour Championship i Dubai.

Flygande start

Reed, som siktar på att bli den första amerikanen som vinner Race to Dubai, fick en flygande start i på Jumeirah Golf Estates med sex birdies på de första tio hålen. På 12:an kom den första bogeyn för hela veckan, men ytterligare tre birdies på 15, 16 och 18 tog honom till tio under par och två slag före engelsmannen Matt Fitzpatrick.

Fitzpatrick, som vann tävlingen 2016, är på åtta under par efter två raka 68-rundor, ett slag före landsmännen Laurie Canter och Tyrrell Hatton på sju under par. Ett slag längre bak finns två forna vinnare av Race to Dubai, Tommy Fleetwood och Lee Westwood tillammans med Branden Grace och unge Sami Välimäki från Finland.

Fler birdiechanser

– Varje gång du går åtta under par känns det bra. Jag fick en bra start i dag och puttern kändes het. Det gjorde den igår också förvisso, men jag fick inte i så många puttar. Men det fick jag idag. Dessutom satte jag upp inspelen närmare än igår och jag gav mig själv fler birdiechanser, sa en nöjd Reed efter varvet.

Slår rakare än någonsin

– Jag har ändrat lite på svingen och nu börjar allt falla på plats. Jag slår rakare än tidigare och kan attackera fler flaggor. Och det måste man göra på den här banan om man ska vinna.

Ser fram emot helgen

– Jag älskar den här banan. Det är en golfbana jag har spelat bra tidigare och jag ser verkligen fram emot helgen. Det ska bli kul att gå i ledarbollen med Patrick imorgon, sa Matt Fitzpatrick efter sin andra raka 68-runda.

Svingen känns bättre

– Jag har vunnit här tidigare så jag vet vad som krävs. Men å andra sidan var det fyra år sedan jag vann här. Men svingen känns bättre nu än när jag vann här 2016, så det kan bli kul i helgen.

Engelsmannen Laurie Canter rivstartade sitt varv med sex birdies på de första sju hålen och var ett tag i ledning. En dubbelbogey på 10:an tog dock ner Canter på jorden igen.

– Den här banan kräver alla typer av slag. Den tvingar dig att tänka och spela strategiskt. Jag lyckades med det idag, i alla fall på de första nio hålen, menade Canter som jagar sin första tävling på Europatouren.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights