LivsstilNyheter

Nu vill Rory McIlroy bli delägare i Manchester United

Manchester United, en av världens mest ikoniska fotbollsklubbar, är återigen föremål för intressanta ägarturer. Golfstjärnan Rory McIlroy är snubblande nära att kliva in med kapital för att bli delägare. Sir Jim Ratcliffe, via kemijätten Ineos, har nyligen bekräftat att han kommer att förvärva 25 procent av aktieandelarna i klubben.

Rory McIlroy är sugen på att investera i Manchester United

Ägandet kring den legendariska fotbollsklubben Manchester United har länge varit föremål för spekulation och förändringar. Den senaste utvecklingen visar att den brittiska miljardären Sir Jim Ratcliffe, genom sitt företag Ineos, har säkrat och imponerande 25 procent av aktieandelarna i klubben. Samtidigt har golfvärldens egen stjärna, Rory McIlroy, uttryckt sitt intresse för att investera i klubben som han har en djup passion för.

Det är ingen hemlighet att Manchester United är av världens mest kända och framgångsrika fotbollsklubbar. Klubbens rika historia och lojala fanskara har gjort den till en lockande investeringsmöjlighet för förmögna affärsintressenter runt om i världen. Sir Jim Ratcliffe, en figur inom kemibranschen, är nu redo att ta en del i klubben. Hans 25 procent av aktieandelarna har satt honom i fokus för fotbollsvärldens uppmärksamhet.

Golfspelaren Rory McIlroy

Men det är inte bara Ratcliffe som ser potentialen i Manchester United. Rory McIlroy har alltså öppnat upp för möjligheten att bli en delägare i klubben. McIlroy, som är en hängiven supporter av Manchester United sedan sin barndom, har uttryckt sitt intresse för att investera i klubben.

”Jag har hejat på Manchester United hela livet”

– Ägande av idrottsklubbar brukade vara begränsat till privata bolag med enorma förmögenheter. Men nuförtiden är det idrottare som använder sina pengar på ett mer meningsfullt sätt. Jag skulle verkligen uppskatta att äga en mindre andel i klubben som jag har hejat på sedan jag var en liten pojke, säger McIlroy enligt Daily Star.

McIlroy är inte den första idrottsstjärnan som har visat intresse för att investera i en fotbollsklubb. Flera andra kända idrottsmän har tidigare tagit steget i fotbollens värld, och det har visat sig vara en framgångsrik affär för många. Att kombinera sin passion för sport med investeringar i sina favoritklubbar kan vara en win-win-situation för idrottsstjärnor.

En växande skara idrottsstjärnor investerar i fotbollsklubbar

Det återstår att se om Rory McIlroy kommer att bli en del av den växande skaran av idrottsstjärnor som investerar i fotbollsklubbar. Men oavsett om hans övervägande blir verklighet eller inte visar det här fallet på den ständigt föränderliga naturen av idrottens affärsvärld och hur idrottsstjärnor nu tar mer aktiva roller som företagsledare och investerare.

En dröm sen barndomen

Manchester Uniteds fans kommer förmodligen att med spänning invänta om en av världens mest framstående golfare blir en del av deras klubbhistoria. För Rory McIlroy kan det vara en möjlighet att förverkliga en dröm som har funnits med honom sedan barndomen – att vara en del av Manchester Uniteds framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights