GolfbettingNyheter

Mycket på spel i Commercial Bank Qatar Masters

Den här veckan har DP World Tour kommit till Qatars huvudstad Doha. Commercial Bank Qatar Masters är årets 43:e tävling på touren och sen återstår endast två tävlingar denna säsong. Det är även sista chansen för många att säkra sina spelrättigheter för 2024. De 116 bästa spelarna på Race to Dubai-rankingen behåller sitt kort för nästa säsong och det finns verkligen mycket att spela för för många spelare i veckans tävling. Commercial Qatar Masters har tidigare spelats i mars, men i och med flytten till oktober är det första gången som tävlingen får denna betydelse för många spelare.

Tävlingen har spelats sedan 1998, nästan alltid på Doha GC, med utantag för 2020 och 2021 då den spelades på Education City GC. Joakim Haeggman, Henrik Stenson och Robert Karlsson har vunnit tävlingen som oftast spelas i blåsiga förhållanden. Denna vecka är inget undantag. Det kommer förvisso att vara cirka 35 grader i Doha, men vindarna, framförallt under torsdagen och fredagen, kommer att vara besvärliga för spelarna.

Så, här gäller det att kontrollera bollen i de varma vindarna. Det blir nästan som brittisk linksgolf, fast i 35-graders värme i ökenmiljö och historien har visat att duktiga linksgolfare har presterat bra i Qatar under åren.

Fairways är relativt breda och man har även undvikt att låta ruffarna växa sig höga, så vinnarscoren kommer sannolikt att bli rätt låg denna vecka. Kanske så lågt som 20 under par.

Vad är det då för spelare vi letar efter här som kommer att trivas på Doha GC denna vecka?

Jo, helst en spelare som har bra längd från tee. Banan är inte så fasligt lång, 6 828 meter, där det långslående spelarna kan nå tre av de fyra par-femmorna på två slag. Vi letar även efter någon som har en bred slagreportoar, som kan slå lågt, högt och skruva bollen åt båda hållen och som kan manövrera sig fram i blåsiga förhållanden. Någon med ”fina händer” kring greenerna. Och även någon som har mycket att spela för denna vecka.

Engelsmannen Matt Wallace har visat en stigande form det senaste tiden. 33-åringen har vunnit på PGA-touren tidigare i år på en bana och i förhållanden som påminner mycket om denna vecka i Qatar. Wallace kom sexa i Alfred Dunhill Links Championship nyligen, gillar linksgolf och brukar spela bra i Mellanöstern. Han vill såklart spela tourfinalen i Dubai i november och måste därför spela bra denna vecka. Kan han hålla ordning på sitt lynniga humör är Wallace ett spännande spel och Unibet ger hela 34 gånger pengar på en vinst för engelsmannen.

Även spanjoren Adri Arnaus älskar att tävla på banorna i Mellanöstern. Han vann Challengetour-finalen i Ras Al Khaimah 2018, han har kommit topp-15 tre gånger i Dubai Desert Classic och varit topp-20 tre gånger i Abu Dhabi Championship. Han har även spelat bra i tourfinalen i Dubai och för att komma dit även i år behöver Arnaus en bra placering denna vecka. Har bra tryck med drivern och är även stundtals en makalöst bra puttare. Hela 91 gånger pengarna ger Unibet om Arnaus vinner i Qatar.

Fransmannen Matthieu Pavon är i sitt livs form. Han vann sin första tävling på DP World Tour när han tog hem Open de Espana i Madrid för två veckor sedan. Han var sexa i Dunhill Links Championship före det och förra veckan kom Pavon nia i Andalucia Masters. Han har spelat bra tidigare i Qatar, gillar linksgolf, och kan slå många typer av slag. Du får 34 gånger pengar av Unibet om Pavon tar hem segern denna vecka.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights