Nyheter

Ny digital tjänst ger högklassiga golfkurser online

Sista 9 utvecklar sin golfapp med videolektioner av tidigare golfproffset Mathias Grönberg, en av Sveriges bästa golfare genom tiderna. I Träna som proffsen får användarna anpassade tips för hur de ska utveckla sina golfegenskaper genom tips och övningar från världsstjärnor på PGA- och Europatourerna, som leds av Mathias Grönberg.

Vill göra sporten öppen för alla


– Vår vision med appen är göra golfen mer tillgänglig och lättare för alla. Att vi nu tar steget att även erbjuda onlinekurser fyller vi ett tomrum som finns inom svensk golf. Det blir en form av masterclass, där en av våra delägare Mathias Grönberg delger tips, strategier och övningar som han tar med sig från samtal på proffstourerna, säger Hannes Rydell, grundare av Sista 9.

golfspelare


Pandemin har lett till att golfandet i Sverige har ökat. För år 2020 var det 42 procent mer bokade rundor jämfört med år 2019. För att underlätta för både nybörjare och mer rutinerade amatörer att ta nästa steg släpper nu appen Sista 9 det första fullskaliga paketet med onlinekurser i Sverige. Att integrera onlinekursen med bokningstjänsten har stora likheter med GolfNow, USA:s största bokningstjänst för golfbanor.

Stark kundbas

Sista 9 blev vårt verktyg för att snabbt bygga upp en stark kundbas av både golfare och golfklubbar. Med vår stora kundbas och våra nya funktioner tar vi oss an ytterligare en del av golfmarknaden samtidigt som vi stärker vår affär på ett bra sätt, säger Hannes.

Jack Nicholus

Instruktör för Träna med proffsen är Mathias Grönberg, golfproffs under tidiga 2000-talet och som högst rankad 65:a i världen, och spelade bland annat med Tiger Woods i The Open 2003. Genom sitt deltagande på PGA- och Europatouren har han skaffat sig ett stort nätverk, som i onlinekurserna bidrar med sina specialkunskaper.

Snappat upp knep från proffsen

Till exempel har Mathias Grönberg genom putterspecialisten Brad Faxon snappat upp tips som han berättar om i onlinekursen. Bland övriga experter kan nämnas Jack Nicklaus och Fredrik Jacobson.

golfbana

– Detta var något som vi tyckte saknades på den svenska marknaden och vi såg det därför som ett fantastiskt komplement till vår bokningstjänst Sista 9. Framöver är vårt mål är att skapa ännu fler produkter som på olika sätt förbättrar golfupplevelsen, säger Mathias Grönberg.

Det är inte första gången som Sista 9 är banbrytande på den svenska marknaden. Deras första koncept, som också namngivit appen, går ut på att möjliggöra bokning av golfbanornas sista nio hål när spelare endast går första nio. Det innebär att golfspelare i högre utsträckning kan komma ut på banan, samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter.

Stigande trend

Något som har hjälpts av att nio-hålsgolfen har sett en en markant ökning i hela världen under 2020. Där antalet nio-hålsrundor ökade från 1,5 miljoner år 2019 till 3,4 miljoner år 2020 enligt amerikanska GolfNow.

Niclas Molinder är med på tåget

Sista 9 grundades år 2019 av Hannes Rydell när han var 19 år. Det är en bokningstjänst som gör det möjligt att boka hål 10 till 18. Appen har idag ca 17.000 registrerade användare och över 40 svenska golfklubbar har anslutit sig till tjänsten. Förutom Mathias Grönberg hittar vi även investerare som Auddly-grundaren Niclas Molinder samt Great Security-grundaren Fredric Öjebrandt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights