NyheterTävlingar

Historisk rond av Del Solar

30-årige Cristobal Del Solar från Chile gjorde i torsdags något som ingen annan spelare lyckats med på en PGA Tour-sanktionerad tävling: Att gå 18 hål på 57 slag.

Det historiska hände på den första rundan av Astara Golf Championship på Korn Ferry Tour på Country Club de Bogata i Colombia. Det var nionde gången en spelare gick under 60 slag i en PGA Tour-sanktionerad tävling, men alltså första gången som någon gått runt på 57 slag.

– Det är helt otroligt. Ärligt talat så spelade jag bara på, jag visste inte hur många under par jag var. Jag frågade min caddie efter mitt utslag på det 18:e hålet om vi hade chans att gå under 60 slag, för det har jag aldrig gjort tidigare. Han bara nickade och log, sa Del Solar efter sin historiska rond.

– Jag spelade riktigt bra golf. Allt funkade perfekt och det var en fantastisk golfrunda.

Del Solar var historisk redan efter nio hål eftersom hans 27 slag var den lägsta niohålsscoren i Korn Ferry Tours historia. Del Solar gjorde sex birdies och en eagle på de första nio hålen.

På de sista nio kom ytterligare en eagle på det 12:e hålet. Det blev birdies på hål 14 och 15 och han kunde sedan avstannandes gå i mål med tre par för en historisk 57-runda.

– På de första nio hålen spelade i princip perfekt golf. På de sista nio kunde jag nog ha kapat några slag till. På 17 och 18 till exempel missade jag två bra lägen.

Country Club de Bogatas Pacos-bana är den kortaste på Korn Ferry Tour, endast 6 254 yards och dessutom ligger den nästan 3 000 meter över havet så bollarna går extra långt. Men fairways är väldigt smala och greenerna rejält svåra och ingen hade någonsin gått under 60 slag på banan förrän i torsdags.

Förra veckan sköt Joaquin Niemann en 59-runda i LIV Golfs säsongspremiär i Mayakoba, Mexiko. Ifjol sköt Bryson DeChambeau en 58-runda på LIV Golf Greenbrier. Den enda 58-runda som gjorts på PGA-touren är Jim Furyk i Travellers Championship 2016. Och nu har golfvärlden alltså fått se en 57-runda.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights