LivsstilNyheter

Här är golfspelarnas trognaste beundrare

Tourspelarna ser till att boosta sin mentala hälsa tillsammans med sina tillgivna beundrare på hemmaplan. Det är fascinerande att se hur många av golfproffsen som delar sin tid mellan tävlingarna, familjen och hunden!

De fyrfota sötnosarna är proffs-golfarnas absolut trognaste vänner och de visas stolt upp på bild i sociala medier. Det sägs att vovvarna skänker både glädje och sällskap, men framför allt ger de sin tävlande husse lugn i sinnet.

Ledig tid med hundarna

Balansen mellan fysisk aktivitet och mental hälsa är omtalad när det gäller sport. Golf är således en oerhört krävande individuell aktivitet, där det gäller att hela tiden ha närvaro för att spelet ska sitta. Inte undra på att så många spelare väljer att tillbringa massor av ledig tid med jycken.

Wilson charmar alla

Vem är då golfspelaren med störst beundrare hemmavid? Vi börjar med att kika in hos Pádraig Harrington, som har en bedårande hund, en ståtlig Berner Sennen. Den lurviga krabaten lystrar till namnet Wilson. Han får ofta följa med, när irländaren ger sina golftips till följarna, och det finns flera roliga filmklipp där Wilsons lekfulla sida ställer till det på puttinggreen. Med sin charm har hunden blivit litet av en kändis.

Så fin! Vem kan motstå dessa bedjande bruna ögon, säg?

Wilson får ofta som han vill och trivs väldigt ypperligt när matte dansar med honom eller när husse går promenader med trevligt stopp vid favoritcaféet. Som gullig stamkund får Wilson alltid en liten smakbit, berättar Harrington på sin instagram.

Harrington gillar sin hund otroligt mycket, och bilderna på Wilson är många. När det är dags för avfärd till golftävlingarna blir det däremot ganska sorgligt.

Wilson är också lydig och kan göra tricks. Här kan ni se ett som husse lärt honom.

Brooks Koepka har genomgått ett antal knäoperationer och han har själv berättat att skadorna gjort att han hamnat i djupa depressioner. Hans spel har varierat och de gyllene åren, som han så gärna vill uppleva igen, verkar inte vilja återkomma. Brooks Koepka är bara 32 år, så han har tid på sig att repa sig och komma tillbaka.

Koepka ser fram emot seger

Han har säkrat upp sin framtid ekonomiskt genom att gå över till LIV Golf precis som många av hans kollegor. Masters på Augusta National 2023 är en tävling där Koepka har haft stora framgångar med en delad andraplats 2019, då Tiger Woods tog sin senaste seger, och en delad sjundeplats 2020. Men han har aldrig vunnit på Augusta och den gröna kavajen är en dröm för amerikanen att få dra på sig innan karriären tar slut.

Allt är på rätt väg för Koepka

För Brooks Koepka handlar det om att hitta formen till årets första major, Masters, som spelas nästa vecka. Koepka har inte varit bättre än delad 27.a och delad 24.a i de två första tävlingarna i Mexiko och Tucson, men på senare tid har det sett bättre ut.
– Jag behöver bara fortsätta träna och spela. Det är en major på gång och allt är på rätt väg, sa Koepka efter första ronden av veckans tävling.

Brooks kopeka gifter sig med Jena Sims

Brooks Koepka har en trio damer som ger honom den styrka och kraft som han behöver för en seger. Hustrun och skådespelerskan Jena Sims sa ja förra året och de romantiska bröllopsbilderna har vi visat er läsare – klicka här . Jena ger honom mycket kärlek, och hon ser till att få honom på bra humör när den existensiella ångesten slår till som värst. Detta har vi kunnat se i Netflix-dokumentären Full-swing som nyligen hade premiär.

Nytt lagmärke skapat av mamma Denise

Brooks kära mamma, Denise Jakows, har även hon stöttat sin son i vått och torrt. Dessutom är det hon som gjort nya lagemblem till Brooks Koepkas team. Koepka är kapten för Smash GC på LIV Golf-touren.

Koepkas mamma tog fram nya lagmärket


– Förra årets logga var väl inte direkt snygg, om man ska uttrycka sig snällt. Så vi satte oss, och egentligen var det min mamma som tog fram den nya, som blev betydligt snyggare i varje fall, sa Koepka i en intervju nyligen.

Sist men inte minst är det familjens favorit, den svarta labradoren Cove, som betyder oerhört mycket för sin husse.

Golfspelaren Brooks koepka medlabradoren Cove
Golfspelaren Brooks Koepka med labradoren Cove

Det var många som fick tårar i ögonen när Jena Sims Koepka släppte loss labben, som sprang fram till sin husse på artonde hålet av Pro Am in Chicago.

Sådan husse, sådan hund heter det ju och vi har kartlagt att det verkligen stämmer. Bröllopsbilderna, som verkligen tog andan ur fansen, bjöd unge golfstjärnan Collin Morikawapå när han gifte sig med sin flickvän Katherine Zhu.

Stilfullt på bröllopet

Hon var en vacker brud, men frågan är om inte vovven Koa fick flest ”likes”? Hunden var bestman, iklädd samma tjusiga smoking som husse.

Paret Morikawas hund Koa är en ”goldendoodle”, en mix av golden retriever och dvärgpudel. I Netflix-dokumentären Full Swing kunde vi se Koa åka med i husses privatjet. För att inte få smutsiga tassar bär hunden skor.

Louis Oosthuizen har det hektiskt med alla golftävlingar hans spelar. Han är pappa till tre döttrar och familjen ägnar han mycket tid. Dessutom gillar denne trevlige sydafrikan att ta det lugnt på söndagarna med den här krabaten.

Hundar sägs ha en terapeutisk inverkan på sina familjemedlemmar. Det är därför inte så konstigt att man alltid mår bra av att klappa en vovve. Forskning påvisar att när din hund ser dig i ögonen frisätts kärlekshormonet oxytocin hos både dig och hunden. Oxytocinet gör oss således lugna, tillitsfulla, generösa och behövs för att vi skall knyta an till vår kärlekspartner eller våra barn.

Hussen trogna hund ger energi

På samma sätt gör oxytocinet att ett speciellt band formas mellan oss och våra hundar. Därför sägs det vara bra för människor med smärta att vara nära hundar.

Tiger Woods har opererat ryggen fem gånger och foten flera gånger om. Bugs ger honom glädje hemmavid och följer gärna med ut på golfbanan. Tiger Woods adopterade Bugs 2015, som är en blandning av border collie och springer spaniel. Slutligen kan vi visa den här fina bilden på två golfvänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights