Nyheter

Odds på Europatouren – Betting utan licens

I en värld där sportsbetting ökar i popularitet, står golfentusiaster inför en rad val. Dessa sträcker sig från att välja rätt turnering att satsa på, till att navigera i det snåriga landskapet av bettingsidor med eller utan licens. Men det handlar också om att hitta rätt typ av odds och kunna sätta sina egna kunskaper på prov.

I denna artikel kommer vi därför att ge en klarare bild av oddsen för Europatouren och förklara hur det går till vid betting utan licens. Det vill säga, vad man behöver ha koll på, helt enkelt.

Oddsen för Europatouren

Europatouren i golf är en av de mest populära tävlingarna att satsa på, då den erbjuder en mängd spänning och olika oddstyper. Huvudsakligen brukar oddsen fokusera på vinnare av enskilda tävlingar, placeringar, head-to-head-spel mellan golfare och en rad specialspel. Att förstå dessa odds kräver dock lite grundläggande kunskap om vad de representerar.

Rent generellt brukar favorittippade spelare ha lägre odds eftersom sannolikheten att de vinner är stor. Detta innebär alltså att händelser som har en lägre sannolikhet att ske, har större odds vilket också kan resultera i större vinster. Dock finns det många faktorer som spelar in på vad resultatet faktiskt blir och det går alltså inte att på rak arm säga vilket odds som kommer vara det vinnande.

  • Vinnarodds: Detta är den mest direkta formen av odds, där man bettar på vilken spelare som tar hem hela turneringen. Oddsen bestäms baserat på spelarens form, tidigare prestationer och förväntade bedrifter under själva turneringen.

  • Placeringsodds: För den som väljer att satsa på placeringsodds kommer behöva förutsäga ifall en spelare kommer att hamna inom de högsta placeringarna, oftast topp 5 eller topp 10. Här spelar man inte på att en spelare ska vinna, utan var i placeringen denne hamnar.

  • Head-to-head-odds: I dessa spel jämförs prestationerna mellan två spelare direkt mot varandra, oavsett deras slutliga placering i turneringen. Den som bettar har i uppgift att satsa på vem av dessa två som kommer hamna högst upp i resultatlistan.

  • Specialspel: Ett specialspel kan innehålla en rad olika satsningar, till exempel antalet birdies en spelare kommer att göra, om en hole-in-one kommer att slås under turneringen eller om en viss spelare kommer att göra cutten eller inte.

  • Gruppsegrarodds: Väljer man att satsa på gruppsegrarodds grupperas ett antal spelare och man satsar alltså på vem av dessa som kommer få bäst resultat.
Betting utan licens – vad gäller?

Som nämnt handlar det inte bara om att välja ut rätt odds för sitt spel. Idag kan svenska spelare välja att besöka såväl svensklicensierade bettingsidor, som sådana utan licens. Men vilka är skillnaderna?

Svensklicensierade bettingsidor är reglerade av svenska Spelinspektionen, vilket innebär att de följer strikta regler och standarder för rättvist spel och för att minska överdrivet spelande. Dessa sidor erbjuder därför färre och lägre bonusar, men erbjuder i stället ett högre konsumentskydd för spelare. Dessutom beskattas inga vinster som görs hos dessa aktörer.

Olicensierade bettingsidor syftar till aktörer som saknar svensk licens, men som i stället är reglerade av andra myndigheter som exempelvis MGA eller UKGC. Eftersom de inte är bundna till det svenska regelverket kan dessa erbjuda fler bonusar och potentiellt också andra typer av odds. Dock kan dessa sakna funktioner som självavstängning och spelgränser, vilket är standard hos svenska spelsajter. Därtill kan vinster också vara skattepliktiga, beroende på vart spelbolaget har sin licens.

För spelare som intresserar sig utav betting är det alltså viktigt att göra sig bekant med skillnaderna för att kunna göra ett välinformerat val, och spela säkert och ansvarsfullt. Oavsett vilket spelbolag man väljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights