NyheterTävlingar

Dags för amatörgolfarens största utmaning

Idag, den 29 juni, är det dags för amatörgolfarnas största utmaning på Stockholms Golfklubb: Att spela 100 hål golf på en dag!

Tävlingsformatet uppfanns i bastun på Stockholms Golfklubb och har spelats på Kevingebanan år 2020 och 2022 – nu är det en tradition.

– Vi ville testa hur många hål man både hinner och orkar spela under ett dygn. Upplevelsen blev mindre extrem än förväntat, kroppen anpassade sig bra till det höga speltempot, säger Tobias Hindersson en av initiativtagarna till tävlingen varpå den andre, Johan Stille, fyller i:

– Av fyrtio startande första året kom trettionio i mål – och de flesta spelade betydligt bättre golf än de hade förväntat sig och framför allt: De var glada och nöjda och ville göra det igen!

Glädje, gemenskap och upplevelse hoppas även Jonas Widegren, klubbchef på Stockholms Golfklubb, idag då starttiden är cirka 03.30.

– Det bästa med Ahlsell Flag 100 ur klubbens perspektiv är att engagemanget och glädjen kring tävlingen. Vi vill gärna medverka till att visa att golf kan spelas på många olika sätt. Just det här formatet lockar vissa att verkligen hålla tempo och nyttja de fantastiska långa sommardygnen på våra breddgrader. Verkligen kul att många som spelade första gången kommer vara med igen.     

Olle Widegren vann tävlingen ifjol.

Ahlsell Flag100 är världens längsta formaliserade golftävling. Deltagarna spelar så långt som deras golfhandicap för motsvarande 100 golfhål tillåter innan slagen tar slut (5,55 stycken 18-hålsvarv). Detta ska ske under ett och samma dygn. Världsrekordet i denna nya tävlingsform är 101 hål satt av segraren i andra upplagan år 2022: Olle Widegren. 

Varje år har minst en tjej deltagit. I år medverkar Caroline Blixt, 

– Jag är laddad och ser fram emot utmaningen! hälsar Caroline, som är syster till Jonas Blixt, som spelar på PGA touren i USA.   

Det finns även ett djupare budskap i tävlingsformatet som går under namnet ultragolf, alltså en extrem typ av golf.

– Vi ville visa att en golfrunda inte behöver ta fem timmar. Här spelar vi varje 18-åls runda på under tre timmar för att hinna alla varven i tävlingen. Det går alldeles utmärkt, säger Johan Stille.

Faktaruta ultragolf:

•                           Flagg-golf 100 hål.

•                           Antal slag (exakt hcp + banans par) *5,55.

•                           Starttid 03.30 – målgång ca 21:00

•                           Gemensam start med tre spelare i varje boll.

•                           Hcp- gräns 14,0.

Klicka här för att följa tävlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights