NyheterTävlingar

Okänd rookie leder PGA Championship

Eric Cole, en 34-årig rookie på PGA-touren. Så heter ledaren i PGA Championship efter en tuff första dag på Oak Hill. På grund av en iskalla morgon med frost över hela banan, sköts starten fram och därför var det 30 spelare som inte hann spela klart sina varv på torsdagen. Cole har fortfarande fyra hål kvar av sin öppningsrunda, men han är enda spelare på fem under par och är i ensam ledning.

Cole gjorde sex birdies och bara en enda bogey över sina första 14 hål och går ut tidigt på fredagen för att slutföra de fyra sista hålen.

Han har vunnit massor med tävlingar på Minor League Golf Tour i Florida. Han fixade kortet på Korn Ferry Tour säsongen 2020-21 och kvalade in till PGA-touren förra året. Och den första säsongen på PGA-touren har gått riktigt bra för Cole. Han har redan två topp-5 placeringar på PGA-touren och är nu alltså i ledning i årets andra major.

– Det är trevligt. Jag gillar det mycket, svarade Cole när han blev tillfrågad om vad han tycker om att se sitt namn högst upp på ledartavlan.

– När du spelar vill du tävla för att vinna. Det är platsen jag gillar att se mitt namn på, och förhoppningsvis dyker det upp där många gånger, menade Cole som kommer från en riktig golffamilj.

Mamma Laura Baugh spelade på LPGA-touren och blev där Rookie of the Year 1973 och pappa Bobby Cole spelade på PGA-touren och vann bland annat Buick Open 1977.

Cole leder med ett slag före Bryson DeChambeau och ytterligare ett slag före världstvåan Scottie Scheffler som för första gången i karriären gick ett varv i en major utan att göra en bogey. 26-åringen var helt felfri och det såg enkelt ut när Scheffler gled fram på ett odramatiskt sätt på tuffa Oak Hill.

– Det finns inte så många birdiemöjligheter där ute, och det gäller att minimera misstagen, och det lyckades jag med idag. Men nu kommer banan bara bli tuffare, sa Scheffler efteråt.

Rory McIlroy fick en tuff start och var tre över par efter nio hål och hade en lång 10 meters putt för par på det andra hålet, hans 11:e. Men nordirländaren satte den långa parputten, gjorde sedan några birdies på vägen in och slutade totalt på 71 slag, ett över par.

– Den putten var grymt viktig. Beroende på vad som händer de kommande dagarna, kanske jag ser tillbaka på den putten som en vändpunkt, sa McIlroy.

De båda svenska spelarna hade en kämpig första dag på Oak Hill. Alex Norén gick runt på 74 slag, fyra över par och David Lingmerth var två slag sämre.

Klicka här för att komma till ledartavlan från PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights