NyheterTävlingar

Trio delar ledningen på Oak Hill

Scottie Scheffler, Viktor Hovland och Corey Conners delar ledningen på fem under par efter två ronder av årets andra major, PGA Championship.

Världstvåan Scottie Scheffler fortsätter att vara säkerheten själv på tuffa Oak Hill. Amerikanen har endast gjort två bogeys efter 36 hål och får gälla som favorit att ta hem segern i år. På de senaste 13 tävlingarna har Scheffler inte varit sämre än 12:a och han verkar inte lämna den toppform som inleddes i april 2022.

Även Viktor Hovland imponerar på den svåra banan. Norrmannen gjorde två tidiga birdies och avslutade även med ytterligare en birdie för att nå fem under par. Viktor Hovland har tidigare flera gånger spelat bra de första två varven i majors för att sedan falla tillbaka över helgen. Det är många som nu håller tummarna för att han ska hålla hela vägen denna gång.

Kanadensaren Corey Conners var länge i ensam ledning under fredagen. Han spelade oerhört stabilt, men en bogey på det sjunde hålet, hans 16:e gjorde att han föll tillbaka till fem under par.

PGA Championship är öppen för medlemmar i PGA. Spelare som instruktörer. De senare brukar dock inte ligga så högt upp på ledartavlan. Men i år finns där en 46-åring från Kalifornien som trots några kostsamma misstag med bland annat en socket, ligger på en imponerade 10:e plats inför helgen.

– Jag är endast en klubbinstruktör. Jag älskar mitt jobb och min arbetsplats, men det blir inte så mycket golf, kanske en hink i veckan på rangen, sa Michael Block till en förvånad journalistkår efter att ha inlett årets PGA Championship med två 70-ronder.

– Men faktum är att jag känner att min spel är bra nog att tävla mot de bästa, fortsatte Block.

Blocks 10:e placering efter två rondor är det bästa av en klubbinstruktör i PGA Championship sedan 1988.

Klicka här för att komma till ledartavlan från PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights