NyheterTävlingar

10 favoriter att vinna PGA Championship

Det är dags för årets andra major för herrarna. PGA Championship spelas i år på tuffa Oak Hill CC i Rochester, New York. Två svenskar finns med i den 105:e upplagan, Alex Norén och David Lingmerth, men ingen av dem tillhör favoriterna i det starka startfältet. Här är våra tips om vilka som har störst chans att ta hem årets PGA Championship:

1. Jon Rahm. Världsettan har radat upp fantastiska prestationer det senaste halvåret. Fyra segrar i år där den på Augusta National i april smakade bäst. Leder FedExCup överlägset och har sagt att han ska ge allt för att nå en Grand Slam.

2. Brooks Koepka. Den som gav Rahm en rejäl fight i årets Masters var Koepka som verkat hittat tillbaka till storformen och som alltid är farlig när det vankas majors. Har vunnit PGA Championship två gånger tidigare och kan slå till i år igen.

3. Jason Day. Har kommit tillbaka från ett skadehelvete och är tillbaka i vinnarcirkeln efter sin seger i AT&T Byron Nelson förra veckan. Har vunnit PGA Championship tidigare även om det var åtta år sedan. En stark, frisk och glad Day i toppform kan bli livsfarlig denna vecka.

4. Rory McIlroy. Självförtroendet fick sig en törn på Augusta National när han missade cuten i Masters. Tog en paus efter det och är tillbaka på en bana som borde passa nordirländaren perfekt. Hittar han sin fina form från i våras är han med i tätstriden på Oak Hill.

5. Justin Thomas. Försvarande mästare. Letar dock efter formen men spelade bra i sin senaste tävling och blir allt bättre med järnen. Har trillat ner till 18:e plats på världsrankingen men kommer att kriga sig tillbaka till topp-10 väldigt snart. Kanske med en seger denna vecka?

6. Dustin Johnson. Den förre världsettan spelar numera som bekant på LIV-touren och drar in storkovan där. Vann förra veckan och är i riktigt bra form. Har två andra platser tidigare i PGA Championship och vill såklart bli förste LIV-spelare att vinna en major.

7. Scottie Scheffler. Har tillsammans med Jon Rahm dominerat golfen senaste halvåret och de båda har flugit ifrån övriga spelare på världsrankingen. Är väldigt sällan utanför topp-10 i de tävlingar han ställer upp i. Han kommer inte vara det den här veckan heller.

8. Xander Schauffele. Världsfemman Schauffele har spelat riktigt bra golf den senaste tiden och närmar sig toppformen. Trots att han ännu inte har vunnit någon majortitel är han nästan alltid med i täten i de största tävlingarna.

9. Tony Finau. En av tourens trevligaste spelare levererar stor golf varje vecka. Vann i Mexiko för några veckor sedan och är i bra form. Är en av världens bästa spelare, kanske den bästa, som inte vunnit en major. Får han bort ”the monkey on his back” denna vecka?

10. Patrick Cantlay. Bär smeknamnet ”Sheldon” från TV-serien Big Bang Theory. Sannolikt smartast av alla på PGA-touren. Har kommit topp-15 i de tre senaste majortävlingarna. Står stjärnorna rätt kan världsfyran ta hem sin första majortitel denna vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights