Golfbanor i Sverige

Livsnjutning på Ombergs Golfresort

– De vidunderliga solnedgångarna över det öppna landskapet med de stora och pampiga ekarna kommer att bli en perfekt inramning för alla glada golfspelare som ska komma hit och bo och spela golf hos oss, tänkte Ulf Tegnebo, som tillsammans med brodern Magnus är ägare till Ombergs Golf.

Smälter in

De tog kontakt med Bengt Lorichs och Pierre Fulke vid för att bygga en riktigt bra golfbana i det vackra landskapet. Genom att utnyttja de senaste rönen kring banbygge och designa hålen så att de på ett naturligt sätt smälter in i omgivningen lades grunden till att Ombergs Golf stod klar 2002 och är idag är en av de 25 högst rankade banorna i Sverige.

Redan från början var planen att till Omberg skulle man åka med målsättningen att bo, äta och spela. Därför erbjuds det golfpaket i första hand och i dessa paket ingår det övernattning, frukost, golf och en trerättersmeny.

Ombergs vackra golfbana

Tack vare de välplanerade utbyggnaderna kan Ombergs Golf i dagsläget erbjuda 60 dubbelrum med högsta hotellstandard. Det är inte många anläggningar i Sverige som kan mäta sig med Ombergs möjligheter till boende i direkt anslutning till golfbanan.

Mycket beröm för god service

Eftersom hela anläggningen är byggd på konceptet att gästerna ska må bra från det att de parkerar bilen till de åker hem ett par dagar senare, är det full service som gäller. Ett bra exempel på det är att restaurangen håller öppet tills att sista gästen lämnar in för kvällen.

Fullt pådrag

Det fina med Ombergs Golf är att de har möjligheter att ta emot både många och/eller stora sällskap och det som sätter den gränsen är att restaurangen tar upp till 150 personer på en sittning. Som vi förstår är det hit de normalstora sällskapen på 10 till 40 personer gärna kommer och det är inte bara över helgerna som det är fullt pådrag, utan även mitt i veckan är allting öppet med full service.

Smakfullt

På menyn i den uppskattade restaurangen sparas det inte på råvarorna, utan traktens fiskare och bönder får nöjet att leverera den ena efter den andra delikatessen som sedan kommer på bordet och alltså ingår i golfpaketens meny.

Fler kommer hit

Nyckelbegreppen på Ombergs Golf är att golfbanan ska vara i topptrim och att maten och rummen ska hålla högsta standard så att alla gäster ska trivas och må riktigt bra. Faktum är att det är fler och fler som svänger av E4:an vid avfarten vid Ödeshög och hittar till Ombergs Golf.

Storslagna upplevelser

Golfbanan har fått epitetet ”Östergötlands bästa bana” och det är sannerligen en lyckad skapelse med design av Bengt Lorichs och Pierre Fulke. Redan ettans och tians teeplaceringar, precis utanför restaurangen och baren ger en extra krydda att prestera ett hyggligt utslag. Det är många blickar som riktas mot spelarna som ska dra iväg sina första slag över en tacksamt enkel par 4:a, med en bred och välansad fairway. Tillsammans med tvåan, som är ett relativt kort och enkelt par 4-hål, öppnar banan för att det inte blir några stockningar i början av ronden.

Banans signaturhål, det långa 14:e, vars långa sluttning ner mot greenen nog är det vackraste golfhålet i hela Sverige, är en par 5:a där man hör Vätterns vågor kluckande mot strandstenarna medan man puttar. Det är här mer eller mindre obligatoriskt att ta en kort paus för att bara låta sig hänföras av utsikten innan man slår ut på nästa hål. Väl inne i klubbhuset efter 9 eller 18 hål finns det utrymme för förfriskningar, och personalen finns direkt till hands för att med all vänlighet i världen ta hand om sina gäster.

Text: Johan Lindeberg

Foto: Jacob Sjöman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights