Nyheter

PGA avslöjar: ”Här är banan som trumfar Trumps mästerskapsbana”

Spekulationerna har gått heta. Var ska PGA-mästerskapet 2022 spelas? Efter kaoset i Kapitolium har mycket hänt i USA. Upprörda känslor och Donald Trump är en person som ingen vill ha att göra med längre. PGA of America meddelade kort efter stormningen i kongressen att man flyttar PGA-mästerskapet 2022 från Trump National Bedminster.

Trump National golf

Expresidentens personliga varumärke sjönk dramatiskt – ett snäpp till, vilket har fått den tidigare utvalda golfklubben att gå till motattack:
– Det är en oerhörd förlust för oss. Vi kommer att överklaga beslutet, sade en talesman för den exklusiva Trum-klubben i Bedminster i New Jersey.

Läs mer här>>>

Nu har PGA of America emellertid avslöjat att PGA Championship 2022 ska spelas på Southern Hills Country Club i Tulsa i Oklahoma.

Southern Hills

Banan är designad av Perry Maxwell och senast en herrmajor spelades där var år 2007.
– Spännande att återvända till SHCC för en femte gång. Banan erbjuder ett tufft men rättvist test för det starkaste startfältet inom golfen, skriver PGA of America via Twitter.

Vädret borde inte vara ett problem, och golfbanan kommer att ha en testomgång genom att vara värd 2021 för Senior PGA Championship. Det enda som kan sätta käppar i hjulet för att ha stortävlingen 2022, är att klubben redan är inställd på att vara värd för PGA-mästerskapet 2030, men åtta års mellanrum är tillräckligt med tid för Southern Hills att börja redan nästa år.

Flera utmärkta kandidater


Enligt Golf World har det funnits ett antal kandidater som skulle fungera som realistiska alternativ till Trump National Bedminster. Southern Hills Country Club var en i favorit. Andra banor som listades som tilltänkta favoriter var Liberty National, Shoal Creek, Baltusrol (Lower) och Valhalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights