Nyheter

Orresta med golf och boende

Orresta Golf & Konferens ligger inbäddat bland fairways och greener i en underbar avstressande miljö. Anläggningen är bland de mest populära i Mälardalen. Här kan du njuta av varierad golf, ett erkänt bra kök och komfortabelt boende precis intill klubbhuset.

Orresta Golf & Konferens ligger kanske femton minuter med bil från centrum av Västerås. Här spelar du golf i två landskap. Jag vet från tidigare besök att det är en trevlig golfanläggning med både charm och utmaningar i en lätt kuperad park- och skogsmiljö. Lekkamraten och jag ser fram mot att spela banan igen och att prova anläggningens populära golfpaket. Vi märker att det går fort att åka hit från Stockholm, där vi bor. På runt en timme är vi framme i en avslappnad och välkomnande miljö.

Vi anmäler oss i receptionen, hoppar över att slå några övningsbollar, puttar lite, stretchar och Smack! Först slaget med drivern sitter perfekt och det känns som om öppningshålet på Orresta, ett par 4-hål på 300 meter från gul tee, passar mig perfekt.
Det här kommer att bli en bra rond!

Vi njuter av banan. De första nio hålen är öppna och spelas i ett parklandskap men banan ändrar karaktär efter nio hål och där de sista nio spelas i en vacker skog. Vi gillar båda banan även denna gång och enas om att den passar oss bra. Kanske speciellt mig med mitt trivselhandicap, men den kan även bjuda på rejäla utmaningar för spelare med lågt handicap. Något som spelkamraten får erfara, speciellt inne bland trädridåerna.
Vi spelar vår rond före incheckning på anläggningens hotell. Och efter lite läskande dryck i restaurangen får vi vårt rum. Trivsamt. Hotellet erbjuder 30 trevliga rum samt egen relaxavdelning med bastu och utomhusjacuzzi. Med naturen in på husknuten är stadens stress som bortblåst. Senare ska vi äta i klubbhusets restaurang och även denna middag ser vi fram emot, eftersom vi har hört att Orresta ska ha ett erkänt bra kök.

Golfmetropolen Västerås

Det är roligt att vara här på Orresta och kamraten och jag trivs. Vi ger oss också i kast med en liten puttningstävling innan det blir dags för bubbelbad.
Västerås har ambitioner som golfstad. Västerås och Västmanland har målsättningen att bli Sveriges ledande golfdestination. Med hjälp av ett samarbete mellan Visit Västerås, Svenska Golfförbundet, Västmanlands Golfdistriktförbund, Västerås stad samt länets 14 golfklubbar ska man sätta Västerås på den svenska golfkartan.

– Vi tycker att satsningen är spännande och Orresta Golf & Konferens är självklart med på detta. Vi har redan ett stort bokningstryck på våra populära golfpaket med 3-rätters middag i restaurangen, logi med frukost samt en greenfee, säger Christopher Johansson, vice vd för Orresta Golf & Konferens och fortsätter:
– Här finns både restaurang, hotell och konferensanläggning – knappt 100 meter från första tee. I en avslappnad miljö får alla en upplevelse att njuta av långt efter att man lämnat oss.

Lättillgänglig anläggning

Orresta ligger nära både Västerås och Enköping, nästan mitt emellan, bara fyra kilometer från E18. Vi gillar det.
Och vi gillar också möjligheten att förbättra sin golf. Populäre Matz Evensson har startat en Golf Academy i Orresta, likt den som han redan har på Frösåker Golf & Country Club. Här kan du bli en bättre golfare. Eller som Matz Evenssons slogan: ”Ta del av vår passion och kompetens. Ditt spel är vår huvudsak.”
Det får bli nästa gång för oss. Nu är det dags att göra sig lite i ordning för middag.
3-rätters med Toast Skagen, Ryggbiff och så en urläcker kladdkaka med vispgrädde smakar riktigt bra. Och efter middagen njuter vi i anläggningens nya, stora lounge på 200 kvadratmeter. Här finns mysiga soffgrupper, bar, piltavla och skönt lounge-häng.
—Vi brukar kalla vår lounge för Västmanlands största vardagsrum, säger Christopher Johansson och skrattar.


Vi gillar att hänga i loungen och kommer i glatt samspråk med andra golfare, som också haft det goda omdömet att köpa ett golfpaket.
Tänk, nya vänner, nya upplevelser och nya erfarenheter – bara genom ett golfpaket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights