Nyheter

PGA Tour-vinnaren Grayson Murray avliden

Grayson Murray, som vann sin andra titel på PGA-touren i Sony Open på Hawaii tidigare i år, gick bort i lördags.

– Vi är förkrossade över att få veta att PGA Tour-spelaren Grayson Murray gick bort i morse. Jag saknar ord, skriver PGA Tour-kommissionären Jay Monahan i ett pressmeddelande.

– Jag kontaktade Graysons föräldrar för att framföra våra djupaste kondoleanser, och under det samtalet bad de att vi skulle fortsätta med veckans tävling. De var övertygade om att Grayson skulle vilja att vi skulle göra det. Hur svårt det än kommer att bli vill vi respektera deras önskemål, menar Monahan.

Murray var tidigt en duktig golfare, han vann Callaway Junior World Championship tre år i rad mellan 2006 och 2008 och klarade cuten i en tävling på Korn Ferry Tour som 16-åring. Fem år senare blev han proffs och genom fint spel på Korn Ferry Tour fick han kortet till PGA-touren 2016.

I juli 2017 vann han sin första tävling på PGA-touren när han tog hem Barbasol Championship som 23-åring. Det året slutade han 66:a på FedExCup-rankingen. Han hade sedan några tuffa år, både på och utanför golfbanan. Murray kämpade mot både alkoholmissbruk och depression.

Förra året hittade han balans i livet igen, fick kontroll på sitt missbruk och mådde bättre än på mycket länge. Även golfen var tillbaka och han vann två tävlingar på Korn Ferry Tour 2023 och inledde årets säsong med en seger i Sony Open på Hawaii i särspel mot Byeong Hun An och Keegan Bradley.

– Min historia är inte klar, tvärtom är det bara början. Jag mår bra igen och jag hoppas att jag kan inspirera andra som haft det tufft och vill hitta en väg framåt, sa Murray efter segern i Sony Open.

Murray spelade veckans tävling på PGA-touren, Charles Schwab Challenge på Colonial CC och öppnade med 68-runda. Han var fem över par på den andra rundan när han bröt tävlingen efter 16 hål på grund av illamående. Dödsorsaken är ännu så länge okänd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights