NyheterTävlingar

Scottie Scheffler tillbaka som världsetta

Tre spelare har gjort ett ryck i toppen av världrankingen. Alla tre, Rory McIlroy, Jon Rahm och Scottie Scheffler var med i årets WM Phoenix Open på TPC Scottsdale och trots att han bara träffade 10 fairways under helgen kunde Scottie Scheffler försvara sin seger från ifjol och även ta över förstaplatsen från Rory McIlroy som nummer 1 i världen.

Det var lynniga vindar över Scottsdale i helgen och spelarna hade svårt att pricka fairways från tee. Scheffler träffade endast fem av 14 fairways under lördagen och lika många under söndagen. Ändå gick han runt på 68 respektive 65 slag och med sina totalt 19 under par, vann han med två slag före Nick Taylor och ytterligare tre slag före spanjoren Jon Rahm.

Trots alla fairwaymissar för Scheffler under veckan gjorde amerikanen endast två bogeys. Han var helt bogeyfri den sista dagen.

– Jag slog några riktiga sneda slag från tee idag, men på något sätt hittade jag alltid en väg tillbaka och så satte jag en mängd viktiga puttar, sa den nye världsettan efter sin seger.

Förra året kom Scheffler smygande den sista dagen och spurtade förbi alla till en seger. I år var han i tidig ledning och med en helt annan press på sig.

– Det var mycket mer stressigt i år. Ingen pratade om Scottie förra året, ingen tänkte på honom som en vinnare av tävlingen. I år visste vi att all press låg på honom. Men det var kul och imponerande att se hur han klarade pressen idag trots att han inte spelade sin bästa golf, menade Schefflers caddie Ted Scott.

Spanjoren Rahm jagade Scheffler hela veckan och satte press på amerikanen, men spelet satt inte riktigt för Rahm de sista dagarna.

– Jag satte mig själv i några besvärliga situationer under helgen. Men hade du sagt till mig i början av veckan att jag skulle gå totalt 14 under par hade jag trott att det hade räckt till seger med tanke på hur det har blåst de här dagarna, sa en inte alltför missnöjd Rahm.

Klicka här för att komma till slutresultatet från WM Phoenix Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights