NyheterTävlingar

Phil Mickelson leder Wells Fargo Championship

Det har gått över nio månader sedan Phil Mickelson slutade topp-20 på en tävling på PGA-touren. Men nu kan den väntan vara över. 50-åringen leder nämligen Wells Fargo Championship efter att ha gått det första varvet på imponerande 64 slag.

Mickelsons runda var det bästa han skjutit sedan i juni förra året då han gick på 63 slag i Travelers Championship och han var mycket nöjd efter sin inledning.

– Det bästa var nog att jag lyckades vara i nuet hela tiden och fokusera på varje slag. Mina tankar kan vandra iväg ibland, men inte idag.

Mickelson startade på 10:an och var på par efter fyra hål. Sen exploderade 50-åringen med fem birdies på sex hål. Ytterligare två birdies på avslutningshålen gav honom en ledning med två slag före Keegan Bradley och Kyoung-Hoon Lee. Ett slag efter ligger bland annat Tommy Fleetwood och tidigare U.S. Open-vinnaren Gary Woodland.

Bra stämning i bollen

Mickelson menade att den sköna stämningen i bollen bidrog till att han kunde spela så bra. Tillsammans med Joel Dahmen och Lanto Griffin hade han det riktigt kul på Quail Hollow och hans spelkamrater var imponerade.

– Han är en fantastisk kille, sa Dahmen. Han är så full av … information, skulle vara ett bra sätt att uttrycka det. Han spelade otroligt bra, jag försökte hålla jämna steg med honom, men det gick inte.

Mickelson spelade som i fornstora dagar och det var framförallt järnklubborna som satt som de skulle. Han navigerade sig runt Quail Hallow med lätthet, vilket var mer än vad många andra storstjärnor lyckades med, där till exempel John Rahm gick runt på 76 slag med ett scorekort som innehöll hela åtta bogeys. Tyvärr hade även Henrik Norlander det riktigt jobbigt på det första varvet och ligger nästa sist i fältet med sina 80 slag. Bättre gick det då för Jonas Blixt som är i farten igen och som gick runt på 71 slag och ligger delad 53:a efter inledningsrundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights