NyheterTävlingar

10 svenskorna i Texas – Här är starttiderna!

I dag gäller det! Följ de 10 svenskorna som tävlar i US Women’s Open med start i dag, torsdag.

Patrik Jonsson, coach för Damer Proffs, är på plats i Houston och berättar nu på facebook att fyra dagars förberedelser är till ända.
I kväll startar årets sista major US Women’s Open i jättestaden Houston i Texas.

Damerna ska spela på Champions Golf Course, som är en fantastisk anläggning och som arrangerat mängder av stortävlingar, bl.a. Ryder Cup 1967 med Ben Hogan som kapten och Arnold Palmer som spelare, Tiger Woods vann Tour Championship här 1999.

(Foto Swedish Golf Team Facebook)

– Nu är det damernas tur, berättar Patrik Jonsson.
– Utmaningen denna vecka är, som alltid på en major och framför allt US Open, en lång bana med svåra greenområden, där det gäller att ha bra kontroll på inspelen. Annars råkar man ut för riktigt trixiga närspelsslag.

Krävs riktigt bra golfslag

Någon uttryckte under dagen att det är en ”secondshot course”, vilket kan sammanfattas rätt bra. Helt enkelt en bana där det krävs riktigt bra golfslag för att prestera, precis som det ska vara på en major.

Rekordmånga svenskor med

Golfbladet har tidigare berättat att det är rekord i antal svenskor i fältet, 10 stycken.
– Förhoppningarna finns självfallet på våra tidigare majorvinnare Anna Nordqvist (2009 och 2017) och Pernilla Lindberg (2018) och även Madde Sagström, som vunnit i år bland världseliten.

anna nordqvist
Anna Nordqvist

– Mycket uppmärksammat här borta är förstås att vi fått in fyra (!) amatörer i fältet också och de är orädda och kommer säkerligen ta för sig. Lägg därtill Frida Kinhult som varit världsetta som amatör och vann tourfinalen på Symetra Tour och tog sig in här. Och vad kan Linnea Ström göra i sin US Open debut?

Följ svenskorna på Viasat Golf, som sänder hela veckan med start 16.30 i eftermiddag svensk tid!

Frida Kinhult
Frida Kinhult får vi se spela i eftermiddag i US Women’s Open.
En annan fin golfbana i Houston

Golfbladet har varit i Texas tidigare år och spelat vissa banor runt omkring staden, bland annat besökt trevliga Sweatwater Golf Club i Sugerland. En härlig Countryclub med tennis, spa och fin restaurang. Golfklubben är öppen året runt. Vintertid stänger den två timmar tidigare än under sommarsäsongen. De två banorna (Pecan & Cypress) erbjuder en varierad utmaning för golfare på alla nivåer.

På Pecan är det långa hål med relativt öppet spel. Här kan det blåsa en del eftersom de ständigt närvarande Texas-vindarna inte får mycket motstånd. Upplevelsen är härlig och man promenerar (eller åker golfbil) genom ett böljande landskap med vackra pekanträd, en valnötsväxt som ger goda nötter.

De som hellre vill spela en kortare bana hänvisas till Cypressbanan. Här finns många utmaningar i form av vatten, strategiska bunkrar och ojämna partier. En och annan alligator kan dyka upp för att se hur spelet går.

De är relativt vanliga i Texas på golfbanorna och bor i de små sjöarna. Riktigt söta är dessa varelser – på långt avstånd. Vi skulle avråda från att leta boll nära vattnet utan en lång håv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights