NyheterSkottland

Dundonald Links satsar stort

Dundonald Links öppnade 1911 och ritades av Willie Fernie, som vann The Open 1883. Den ansågs då vara en av de bästa och tuffaste banorna i Skottland. Men sen kom första världskriget och banan växte igen. Det blev återigen spel på banan under 1930-talet men när andra världskriget kom behövde militären en plats i västra Skottland och Dondonald Links låg perfekt för deras bas.

Efter kriget var Dundonald en vacker och vildvuxen kustmark fram till 2003 då den köptes av Loch Lomond Golf Club för att addera en linksbana till sina medlemmar. Kyle Phillips, som just hade byggt klart Kingsbarns, anlitades som arkitekt och han blev omgående förtjust i marken han fick arbeta med. Den nya banan öppnade några sedare och redan 2008 var den kvalbana till The Open. Ladies Scottish Open har spelats här 2015 och 2016. Året efter spelades även herrarnas Scottish Open på Dundonald Links.

Nu satsar rejält på att förbättra Dundonald Links och över 25 miljoner pund har investerats i anläggningen. I augusti öppnades 18 lyxiga stugor vid banan och snart invigs även det nya klubbhuset. Stugorna har två, fyra och sex sovrum och har specialdesignats för golfare med bra förvaringsutrymmen och torkutrymmen (ja, det kan regna rätt rejält i Skottland…). Här finns även vardagsrum, kök och stor matplats. Senare i höst öppnar det nya klubbhuset där ytterligare 22 hotellrum kommer att finnas.

– Öppningen av de nya stugorna är starten på ett spännande nytt kapitel för Dundonald Links, och vi är glada över den fina respons vi har fått från gästerna, menar Ian Ferguson, klubbchef på Dundonald Links.

– Med öppnandet av det nya klubbhuset och hotellrummen kommer resorten bli den perfekta basen för golfare och deras familjer som kan få uppleva allt som denna berömda del av Skottland har har att erbjuda.

Det nya klubbhuset kommer att ha stora balkonger med utsikt över banan och panoramautsikt över Isle of Arran. Faciliteterna i klubbhuset inkluderar en shop, restaurang, bar, uteservering, samt gym, bastu, ångbad och omklädningsrum. Klubbhuset kommer att smälta in den vackra Ayrshire-miljön med sitt grästak och sina mörka stenväggar.

För mer information besök www.dundonaldlinks.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights