Nyheter

Phil Mickelsons viktresa – så gjorde han!

Phil Mickelson har aldrig varit golfaren med bäst fysik. Snarare har han varit lite charmigt knubbig. Men när han var 49 år ställde han om sin kosthållning och började lyfta skrot. Resultatet lät inte vänta på sig. Vilken kroppslig förändring – en rejäl sådan. Den som följer amerikanen på sociala medier har kunnat se hur golfstjärnan tränat hårt för att gå ner i vikt. Dessutom skriver ”Lefty” om sin hälsoresa titt som tätt på instagram.

I bildtexten skriver Mickelson ” Förra gången jag var på Winged Foot var jag 36 år gammal utan ansvar för min egen hälsa. 😳 Det här var före @forwellness. Efter att ha tagit ansvar för min egen hälsa och använt ett kaffe @forwellness som bas, återvänder jag till Winged Foot idag vid 50 års ålder, och låt oss bara säga att jag ser lite ”annorlunda ut”.

Gått till golfhistorien

Med sina trettio år som proffs (25 av dem bland världens topp-50) sina 6 Majors och 54 Europa – & PGA Tour-vinster, har Phil Mickelson underhållit publiken över hela världen.

Känd av många som ”Phil the Thrill”, har Mickelson producerat några av de största golfögonblicken i historien, som duellen med Henrik Stenson under sista dagen av The Open Championship 2016 på Royal Troon, eller det där otroliga slaget ur träden på Augusta 2013.

Bevis på hans fysiska styrka

Phils största ögonblick var att vinna PGA-mästerskapet 2021 på Kiawah Island. Vid 50 års ålder blev Phil den äldsta majorvinnaren i golfhistorien, ett bevis på hans fysiska och mentala styrka förutom de fenomenala golfslag han har i sitt register.

Men hur har han lyckats behålla sin spänst så länge? Unga talanger dyker upp med starka kroppar och otrolig fysik. 51-årige Mickelson hänger alltjämt med.

Så kan det verkligen vara så att det handlar om kaffet @forwellness? Alla vet att han blir sponsrad av företaget och måste göra reklam. Han säger själv att han fastade och drack sig i form av kaffe. Men nog är det så att golfstjärnan också styrt om stegen, från köket till hemmagymmet. Numera följer hantlarna också med när han är ute och rör på sig. I januari 2020 ser vi här nedan hur han kämpar bland maskinerna för att öka muskelstyrkan.

Det var i juni 2019 som förändringen kom. Från den rundnätta golfaren han en gång var, gick han på kort tid till att bli en smidig idrottsman utan extra trivselkilon.

Kan det ha varit Bryson DeChambeau, som inspirerade honom? Den här filmen på instagram är ett tecken på att båda golfstjärnorna, som känner varandra väl, funderade fram sin nya strategi tillsammans. Bryson gick också han in i gymmet. Kilona rasade inte utan han gick upp – i muskler.

Förvandlingen

2019 publicerade Phil Mickelson en bild där han vandrar i Acadia National Forest med hantlar. I augusti samma år ser man hur 49-åringen springer med dessa tyngder och visar upp sina vältränade vader.

I dag ser Lefty bättre ut än någonsin. Han berättar själv om sin fantastiska hälsoresa:

– Jag återhämtade mig inte så snabbt som jag ville efter rundorna och jag kände mig trött och ofokuserad mot slutet av tävlingarna. Jag kände att det första steget för att få tillbaka formen, var att bli mer vältränad. Det var viktigt att gå ned i vikt. Och vad jag har märkt är att jag har återhämtar mig snabbare. Han såg till att dricka sitt ”Wellness coffee”.

Men dietplanen var inte enbart en viktminskningsteknik, där Mickelson drack sig smal. Han förklarade 2019:
– Jag fastade inte för att gå ner i vikt. Jag fastade för att läka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights