Golfbanor i ItalienNyheter

Piemonte – ett himmelrike för golfare

För de som har lite resvana behöver Piemonte ingen mer ingående presentation. Den italienska regionen är berömd för god mat och goda viner samt har några av planetens bästa skidorter. Utöver det är den också en av Europas bästa golfdestinationer.

Som näst störst av Italiens 20 regioner är Piemonte ett vidsträckt område – stort som ett mindre land och lika mångskiftande. Med sin position längst upp i nordväst kan Piemonte enkelt nås med tåg eller bil, och flygplatsen i Turin har direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Billund. Det är enkelt att resa hit, men om du är ute efter några snabba nedslag på banorna i världsklass kan det vara svårt att veta var du ska börja. Här finns över 50 olika banor att välja mellan och tillräckligt mycket variation för att alla ska kunna hitta sin drömgolfbana.

Royal Park Golf & Country Club.

Det är inte många anläggningar i Piemonte som har en så anrik historia som Royal Park I Roveri. Allianz-banan här är den första banan i Italien som ritats av legendariske bandesignern Robert Trent Jones Snr. I ett halvt århundrade har golfbanan varit en av Europas höjdpunkter och Italian Open har spelats här fyra gånger. Intilliggande Allianz Bank-banan är betydligt nyare och har en platt, öppen karaktär som passar spelare på alla nivåer.

Castelconturbia Golf Club

Trent Jones nöjde sig dock inte med Royal Park. Vid Piemontes östra gräns finns Castelconturbia, en av Italiens mest välkända golfklubbar och ännu en bana som haft privilegiet att arrangera Italian Open flera gånger. Anläggningen är berömd för de vyer mot bergen som karakteriserar många av banorna i Piemonte och består av tre niohålsslingor som kan spelas i valfri ordning.

Här finns också ’Le Betulle’, Golf Club Biella, en parkbana som är berömd för sin skönhet. Designen är tydligt brittisk och är utlagd av Newcastle-bandesignern John Morrison. Banan har par 73 och passar spelare på alla nivåer med sex olika tee på varje hål.

Bogogno Golf Resort

Piemonte är välsignad med en uppsjö olika golfbanor som ritats av några av spelets mest hyllade bandesigners, varav en är Robert Von Hagge, geniet bakom båda banorna på Bogogno Golf Resort. De två 18-hålsbanorna är som natt och dag i karaktär och miljö. Där Del Conte erbjuder en linksupplevelse med bildsköna, naturliga sjöar som ersättning för havet, är den kuperade Bonora-banan utlagd på hög höjd. Bonora sägs vara den tuffare av de två banorna, men båda är värda att utforskas under ditt besök i Piemonte.

Torino La Mandria Golf

Det mesta som händer i regionen är centrerat kring huvudstaden Turin, vilken utgör en bra utgångspunkt för att besöka några av de bästa banorna i Piemonte. Ett exempel är Torino La Mandria där man kan stå på de väl avgränsade fairways på båda 18-hålarna och utan vidare glömma att man är så nära en av världens mest historiska städer. Banorna heter i all enkelhet Blue och Yellow, och det här är en perfekt plats för att njuta av naturen i direkt närhet till civilisationen.

Margara Golf & Country Club

En annan imponerande 36-hålsanläggning är Margara Golf & Country Club. Margara ligger precis utanför den charmerande staden Alessandria och banan, Glauco Lolli Ghetti, har stått värd för en Challenge Tour-tävling i två årtionden.

Den mest hänförande layouten i regionen kan annars vara bergiga Sestriere Golf Club. Det här är Europas högst placerade golfbana och med par 65 har den flera långa par 3-hål i en layout som man sällan ser någonstans. Det är en utmaning att ta sig fram över den kuperade terrängen, men det finns golfbil för den som behöver – och med fantastiska vyer över regionen är det väl värt ansträngningen.

Som komplettering av golfsemesterns utmärkta golfbanor finns även mycket att göra i Piemonte mellan golfrundorna. Kulturen och historien i regionen visas tydligt av de många UNESCO-världsarven, från Savoy-dynastins eleganta palats till en samling kapell och arkitektoniska verk som kallas Sacri Monti. Det finns över 50 museum bara i Turin.

Piemontes rykte som ett paradis för älskare av mat och dryck är också välgrundat. Inte mindre än 44 restauranger med Michelin-stjärna finns i regionen och erbjuder gott om alternativ för alla smakriktningar, och till det kommer en uppsjö andra matställen, barer och caféer i Piemonte. Från frukost i en charmig liten by till en måltid i någon av Turins enastående restauranger är det aldrig något problem att hitta någonstans att äta före eller efter en golfrunda.

Läs mer om golfen och livet i Piemonte här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights