NyheterTävlingar

Clarke fick sin efterlängtade dubbel

Nordirländaren Darren Clarke fick sin efterlängtade dubbel och gjorde birdie på det sista hålet av The Senior Open på Gleneagles och vann med ett slag före Padraig Harrington. Därmed blev 53-åringen den fjärde någonsin att vinna både The Open och The Senior Open. Det har endast Bob Charles, Gary Player och Tom Watson lyckats med tidigare.

The Open-vinnaren från 2011 gick ut i ledning på den sista dagen och inledde med 10 raka par. Ett kraftigt regnoväder avbröt spelet i två timmar när ledarbollen hade fem hål kvar att spela. Klubbhuset började fyllas med spelare på åtta under par totalt. När sedan Padraig Harrington efter en otrolig avslutning med 30 slag på de sista nio hålen kom in på totalt nio under par, var det endast ledarbollen med Darren Clarke och Paul Broadhurst kvar på banan. Clarke var då nio under par och behövde en birdie för att undvika särspel.

Han slog upp sig till greenkanten på två slag på det avslutande par-5 hålet och kunde tvåputta för birdie och en minnesvärd och känslosam seger.

– Den här segern betyder mycket för mig. Från det att jag fyllde 50 och började på seniortouren har jag siktat på den här titeln. Att kunna ställa Senior Open-pokalen bredvid Claret Jug hemma känns väldigt bra, sa Clarke efteråt.

– Jag känner mig väldig hedrad och ödmjuk att få mitt namn på pokalerna. Det är inte många som har vunnit båda två tidigare. Jag är väldigt lyckligt lottad att få uppfylla mina drömmar. Den här tävlingen ville jag vinna mer än något annat, sa en rörd Clarke.

Harringtons spurt räckte till en ensam andra plats i Senior Open. Irländaren vann U.S. Senior Open, kom tvåa i sin första seniormajor, The Tradition, och nu alltså tvåa även i The Senior Open.

Klicka här för att komma till slutresultatet i The Senior Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights