NyheterUtrustning

PING introducerar Glide 4.0-wedgarna

Glide 4.0-wedgarna från PING är den nyaste generationen av wedgar som är framtagna för att ge golfare en lägre bollflykt samt mer spinn och kontroll runt green.

– Glide 4.0-serien är en spännande fortsättning på vår speciella wedge-familj som ger golfare de närspelsprestationer de behöver för att sänka sina scorer med hjälp av flera framsteg inom wedge-teknik, säger PING:s president John K. Solheim.

– Wedgarna har ett fantastiskt utseende bakom bollen och är extremt mångsidiga under alla förhållanden, och förlitar sig på precisionsfrästa spår och en ny träffyta för att öka friktionen och leverera hög spinn och konsekventa resultat. Känslan är avsevärt förbättrad eftersom vi använder 8620 kolstål tillsammans med vår elastomer-insert bakom träffytan. Varje detalj i Glide 4.0 är designad för att spara slag, inklusive ett längre grepp för att kunna greppa ner när det behövs för att slå klurigare slag runt green. Vi har fått bra feedback på tourer runt om i världen med de nya wedgarna och ser fram emot att få dem i golfares händer när vi börjar ännu en golfsäsong, fortsätter Solheim.

Vid utvecklingen av Glide 4.0-wedgarna fokuserade PING:s ingenjörer på att utöka grind- och loftalternativen för att göra custom fitting enklare och mer exakt.

– De fyra olika sulorna, inklusive en Eye2-sandwedge-inspirerad version i fyra loft, säkerställer att utbildade PING-fitters kan matcha en Glide 4.0 till varje golfspelares angle of attack och spelförhållanden. Oavsett om det är för våra tourspelare eller spelare som bara föredrar utseendet, känslan och allroundprestandan hos våra wedgar, så har vi en kombination av grind och loft som passar.

Multimaterialkonstruktionen kombinerar 8620 kolstål med en större och mjukare elastomer-insert för att ge en mjuk och responsiv känsla. Den ökade volymen på inserten täcker 36 % mer av träffytan än tidigare, vilket resulterar i den mjuka känsla som golfare föredrar i sina wedgar.

Tilltalande storlek och form

Glide 4.0 har en rundad och kompakt design som, tack vare en vidareutvecklad övergång mellan leading edge och hosel, ger ett tilltalande utseende bakom bollen. Vid utformningen av serien gjorde ingenjörerna huvudstorlekarna för ”S” och ”T” grind något mindre än alternativen ”W” och ”E”.

– Det första intrycket en golfare får när de tittar på en wedge är oerhört viktigt, menar Solheim.
– Det måste tilltala deras öga och ingjuta förtroende för att de kan utföra slaget de står inför. När vi designade serien bestämde vi oss för att variera huvudstorleken på S- och T-grind för att ge spelare som väljer dessa alternativ ett lite mindre huvud för ökat självförtroende och mångsidighet. Omvänt så är W- och E-grind lite mer förlåtande, med lite större huvuden.

Träffyta med hög friktion

I kombination med den precisionsfrästa träffytan och skårorna, tillför den nya Emery Face Blast mer textur till träffytan, vilket skapar högre friktion och mer interaktion mellan klubban och bollen för mer spin och lägre bollflykt. 46º, 50º och 52º loften har hjulskurna skåror med en 20º sidovägg för att optimera prestandan på fulla slag. Alternativen 54º till 60º är frästa med en 28º sidovägg och snävare radie för mer spinn och precision på slag runt green och från bunker. Hydropearl 2.0 finishen bidrar till högre spinn och lägre bollflykt, särskilt i blöta och fuktiga förhållanden.

– Den nya Emery Face Blast gör en enorm skillnad i prestanda och är resultatet av vår pågående forskning gällande vilken roll friktion spelar för att lägga till spinn under bollinteraktion. Vi kan ge extra spin med en lägre bollflykt som ger golfare de konsekventa resultat som de behöver för att spela mot flaggan med fulla slag eller ta sig an de tuffa slagen runt green.

Fyra olika grinds, fler loftalternativ

Fyra differentierade grinds (S, W, T, E) är designade för att matcha golfarens angle of attack och typ av underlag, för att förbättra prestanda och mångsidighet på fulla såväl som kortare slag. Totalt finns det 17 grind/loft-kombinationer i den nya serien.

Eye2-inspirerad E-Grind

Profilen och formen på den ikoniska PING Eye2-wedgen är inspirationen bakom ”E”-grind och kännetecknas av designen med den höga tån som blev populär av Karsten Solheims ikoniska sandwedge från början av 1980-talet. Den har en smalare hosel och urgröpt sula som liknar originalet Eye2.

Priset för en PING Glide 4.0 Wedge är 1 995 SEK med stålskaft och 2 095 SEK med grafitskaft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights