NyheterTävlingar

Sam Burns försvarade Valspar Championship-titeln

Det blev en dramatisk upplösning av PGA-tourtävlingen Valspar Championship i Florida i söndags. Kompisarna Sam Burns och Davis Riley som tävlat mot varandra sen de var 11 år gamla, kämpade sida vid sida under avslutningsrundan på Innisbrook Golf och efter 72 hål var duon lika och gick ut i särspel.

Burns ville försvara sin titel i tävlingen från ifjol och Riley jagade sin första seger på PGA-touren och det var Sam Burns som med en magisk putt för birdie på det andra särspelshålet som drog det längsta strået.

Burns sköt en 69-runda på söndagen, hans åttonde raka runda under 70 slag på den tuffa Copperheadbanan på Innisbrock. Han startade tre slag efter ledande Riley och var ikapp honom efter att Riley gjort trippelbogey på det femte hålet. I toppen av ledartavlan fanns även Matthew NeSmith och Justin Thomas som båda närmade sig tätduon. Men ingen av dem kom ikapp.

Det räckte inte hela vägen till seger, men rookien Davis Riley imponerade på många under Valspar Championship. Foto: Getty Images.

Istället blev det en duell mellan Burns och Riley där Burns till slut tog hem sin tredje seger på PGA-touren och han går nu upp till andraplaten i FedExCup och till 10:e platsen på världrankingen. Av alla fantastiska slag Burns slog på det sista varvet av Valspar Championship var det en putt för bogey som var den bästa.

Efter att ha fumlat till det på det 17:e hålet stod han över en putt från tre meter för bogey som skulle innebära delad ledning med ett hål kvar.

– Jag behövde slå dagens bästa putt, och jag gjorde det, sa Burns efteråt.

Det 17:e hålet ingår i den skräckinjagade avslutningen på Copperheadbanan som kallas för ”Snake Pit”. Här kunde Burns säkra sitt kort på PGA-touren 2018 men gjorde trippelbogey på det 16:e hålet och tappade kortet. Men på senare år har Burns tag en rejäl revansch på avslutningshålen.

För Alex Norén blev det återigen en bra vecka. Norén slutade delad 12:a och studsar upp ytterligare några platser på världrankingen. Han ligger nu 56:a där och närmar sig topp-50 som skulle innebära spel i Masters. Nyblivne Ryder Cup-kaptenen Henrik Stenson kom delad 57:a och Henrik Norlander missade cuten med en ynka slag.

Klicka här för att se slutresultatet från Valspar Championship.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights