Golfbanor utomlandsNyheter

Två nya banor på Costa Navarino

Två banor blir fyra. I dagarna öppnar den grekiska anläggningen Costa Navarino två nya banor på Navarino Hills. Bay Course och Dunes Course får nu sällskap av Hills Course och International Olympic Academy Course som markerar en ny era för Costa Navarino.

Anläggningen har alltså nu fyra signaturbanor inom 13 kilometer och båda de nya banorna är ritade av José Maria Olazábal som fått 125 hektar mark att arbeta med, med en fantastiskt utsikt över Navarinobukten och Joniska havet.

International Olympic Academy Course hyllades unisont när den provspelades i november i tävlingen Messinia Pro-Am. Från banan har spelarna spektakulära vyer över Navarinobukten. Banan skiljer sig från Hills Course som är något kortare och spelas i en mer lantligt miljö där hålen går genom böljade kullar.

International Olympic Academy Course bjuder på några fantastiska vyer över Navarinobukten. Foto: Peter Cordén.

– Costa Navarino är bland de vackraste platserna jag någonsin har varit på. Under de senaste fem åren har vi arbetat hårt med att forma två golfbanor som inte bara respekterar de fantastiska omgivningarna utan som också passar så naturligt som möjligt i terrängen, säger arkitekten Olazábal.

– De två banorna har olika karaktär och med de nya banorna och de två befintliga har Costa Navarino utvecklats till en fantastiskt golfdestination och jag tycker att alla golfälskare ska komma hit och uppleva det själva.

Hållbar utveckling i fokus

I linje med Costa Navarinos engagemang för hållbar utveckling har en vattenreservoar med en kapacitet på 485 000 kubikmeter byggts för att möta bevattningsbehoven för de båda banorna. För att hålla vattenförbrukningen till ett minimum har alla fairways, greener och tees såtts med en kombination av slitstarka grässorter som lämpar sig för det lokala klimatet, man har även planterat över 50 000 inhemska växter, buskar och säsongsbetonade blommor och örter.

Vid sidan av de båda nyöppnade banorna finns numera även Hills Clubhouse som är ritad av Lubomir Zeman och är byggt med stenmaterial från närområdet. Det 2 500 kvadratmeter stora klubbhuset har solcellpaneler och har klass A+ i energieffektivitet.

Klicka här för att se filmen om Costa Navarinos två nya banor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights