NyheterUtrustning

PING tar smidda järn till nya höjder med i59

PING introducerar nu den nya järnklubban i59, som tack vare användandet av en unik teknologi som heter AlumiCore ger samma utseende, känsla och bollflykt som den bättre spelaren förväntar sig av en bladklubba, samtidigt som de förlåtande egenskaperna är på topp.

– Det har varit stor förväntan på i59 ända sedan vi introducerade dem på touren för några månader sedan, så vi är mycket glada över att äntligen få lansera dem till golfare runt om i världen, säger John K. Solheim, PING:s president.

– Vårt team tog sig an utmaningen att vidareutveckla en produktkategori (järnklubbor) som historiskt sett kanske inte haft de största innovationerna och resultatet blev ett järn som inte liknar något annat. Kombinationen av utseendet, känslan och de förlåtande egenskaperna skiljer nya i59 från allt annat i branschen. i59 kommer helt klart att tilltala bättre golfare men kombinationen av förlåtelse och ett rent utseende kommer att locka golfare på alla nivåer.

Teknologin AlumiCore ökar MOI-värdet

En aluminiuminsats på insidan av klubbhuvudet gör det möjligt att omfördela cirka 30 gram material från mitten av klubban ut mot tå och häl, vilket i sin tur höjer MOI-värdet och ger klubban förlåtande egenskaper. Varje klubba i setet kräver en specifik aluminiuminsats i rätt storlek, vilket ökar precisionen i tillverkningsprocessen och säkerställer kvalitet och prestanda i varje järn. Resultatet blir ett förlåtande järn, med en solid känsla vid bollträff och en mer kontrollerbar bollflykt. Precis som en bladklubba ska vara.

– Vi vet att den här typen av spelare kanske inte sätter de förlåtande egenskaperna högst upp på sin lista när de överväger sitt val av järnklubbor, så vi konstruerade det på ett sätt som ökade MOI-värdet på ett rent och effektfullt sätt, säger Solheim.

– Bakom bollen är klubbhuvudet perfekt storleksanpassat och format med en tunn topplinje och rätt mängd offset. Den har en smal sula för att röra sig smidigt genom gräset och säkerställa en tilltalande slagupplevelse. På insidan av klubbhuvudet tillåter AlumiCore-tekniken oss att öka MOI-värdet genom att flytta vikten mot tå och häl.

Träffyta med MicroMax-frästa skåror

Den precisionsbearbetade ytan har nya MicroMax-skåror med fyra extra skåror på varje klubba. Detta minskar risken för ”flyers” i de korta järnen och bevarar spinn i de långa järnen för bättre kontroll och mer konsekventa resultat.

– i59-projektet involverade expertis från flera delar av våra ingenjörs- och innovationsgrupper, säger Solheim.

– När vi fick idén att designa en klubba bestående av de olika delarna tillsammans stod vi inför en utmaning om hur vi skulle kunna skala upp den komplicerade tillverkningsprocessen. I samarbete med våra leverantörer lyckades vi dock utveckla en mängd precisa procedurer som gör i59 till det mest tekniskt avancerade järnet vi någonsin har tillverkat.

i59 Specifikationer

Konstruktion av flertalet material: Klubbhuvud i smitt 1025 kolstål, laserskuren träffyta av 17-4 rostfritt stål, aluminiuminsats, tungstenvikter vid tå och hosel, Hydropearl 2.0 finish.

Tillgängliga som järn 3 till järn 9 och PW.

i59-järnen finns nu tillgängliga för utprovning hos auktoriserade PING-återförsäljare. Priset är 2 900 SEK per järn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights