NyheterTävlingar

Tiger Woods skadad igen – ställer in sin egen tävling

Besvikelsen bland fansen är enorm. På Twitter meddelar Tiger Woods, 46, att han tvingas säga nej till att medverka i sin egen tävling. Hero World Challenge lockar elitspelare från hela världen och i år hade världsstjärnan tänkt att vara med och spela. Tiger Woods är värd för golfeventet som äger rum på lyxiga Albany på Bahamas.

Tiger Woods har drabbats av hälsporre

Tiger Woods skriver på svart bakgrund om sin skada:
– Jag har drabbats av hälsporre i sin högerfot, och efter att ha diskuterat saken med mina läkare valde jag att vila foten och fokusera på mina uppgifter som tävlingens värd.

I stället får publiken heja fram förra årets vinnare, Viktor Hovland, som har återvänt för att försvara sin titel i Hero World Challenge. Norrmannen har visat många gånger på golfarenan att han har allt som krävs för att klättra till toppen på världsrankingen. Förra året imponerade han stort i Woods tävling.

Hovland gjorde raketvinst

Ledningen växlade mellan fem golfare under de sista nio hålen. Sedan satte Viktor Hovland full fart framåt med eagle, eagle, birdie på hål 14-16 och saken klar. Hovland kunde till och med göra två bogeys på sista hålen, men ändå stå som segrare.

viktor hovland tiger woods
Viktor Hovland och Tiger Woods under förra årets Hero World Challenge

Hero World Challenge, som startar på torsdag i Albany på Bahamas, skulle ha varit Woods första turnering sedan Open Championship i juli.

46-åringen har kämpat mot en rad skador som ackumulerats under hans legendariska karriär och stadigt begränsat hans tillgänglighet på PGA-touren. Den tragiska bilolyckan i februari 2021 väckte nya farhågor om huruvida han någonsin skulle spela tävlingsgolf igen.

Tiger Woods fokuserar i år på sin roll som värd för Hero World Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights