NyheterTävlingar

Mäktig spurt gav spansk seger på Österåker

Spanjoren Emilio Cuartero Blanco tog hem sin andra seger på Challengetouren när han vann Dormy Open på Österåkers GK – Öster by Stenson på ett spektakulärt sätt.  Cuartero Blanco slutade 15 under par och vann med ett slag för Jeremy Freiburghaus från Schweiz efter att avslutat med eagle, par, birdie. Det räckte till seger för Cuartero Blanco som kändes extra speciell då hans föräldrar, syster och flickvän var på plats på Österåkers GK denna vecka.

– Jag är så överväldigad just nu. Jag har lagt ner så mycket hårt arbete i år och jag hade som mål att vinna en tävling på Challengetouren i år så det känns fantastiskt, sa spanjoren efteråt.

– Jag hade en lång putt för eagle på 16 och bestämde mig för att slå till den ordentligt. Lyckligtvis träffade den mitten av av flaggan och gick i. På 18:e hade jag ingen aning om att jag behövde en birdie för att vinna, men det gick och jag är så glad.

– Mina föräldrar, syster och flickvän hade tagit ledigt en vecka för att komma och titta på mig. Jag kan fortfarande inte tro vad som just hänt och det känns fantastiskt. Jag ska ta med min familj till Stockholm för en välförtjänt middag i kväll, avslutade en lycklig vinnare.

Jeremy Freiburghaus kom tvåa och en trio delade tredjeplatsen, bland annat Lauri Ruuska från Finland, som ledde efter de tre första dagarna. Bäste svensk blev blev Mikael Lindberg på en delad nionde plats. Challengetouren spelas även denna i vecka i Sverige då det är dags för Indoor Golf Group Challenge på Allerum GK utanför Helsingborg.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Dormy Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights