PING vidareutvecklar populära i-serien med nya i230-järn och iCrossover

PING introducerar nu nya i230 och iCrossover där fokus riktas mot golfare som är på jakt efter ny teknologi, konstruerad för att leverera precision, kontroll och konsekventa resultat. De senaste tillskotten i PINGs populära i-serie är nu tillgängliga för utprovning hos auktoriserade PING-återförsäljare runtom i världen.

– De nya i230-järnen och iCrossover är framtagna för inbitna spelare som strävar mot att bli bättre, säger John K. Solheim, VD på PING.

– Med i230 har vi lyckats inarbeta mycket prestanda i designen. Klubban levererar precis kontroll och ger konsekventa resultat med goda förlåtande egenskaper. Den påminner mig mycket om ikoniska PING EYE2-järnen då den passar en så stor mängd olika golfare, allt från tourspelarna till vardagsgolfaren. Det nya järnen är verkligen fullspäckat med prestanda.

– Vi har även flyttat in vår Crossover-kategori till i-serien för att rikta oss mot golfare som med största sannolikhet spelar ett av våra bladliknande järn. Den tourinspirerade huvudstorleken och utformningen av sulan tillsammans med högre bollhastighet gör att iCrossover ses som ett mer sömlöst alternativ till de långa järnen i ditt set. Vi har även, för första gången någonsin med ett PING-järn, gjort nya iCrossover justerbar så att alla golfare kan nå sin önskade bollflykt. Vi tror att den nya designen avsevärt kommer att öka klubbans popularitet och återfinnas i många fler golfbagar på tourerna än tidigare.

Ett tourinspirerat järn som alla kan spela med

Tack vare framsteg i utvecklingen av de olika teknologierna har PING-ingenjörerna lyckats spara betydande vikt med elastomer-inserten, vikten omfördelas istället inom klubbhuvudet för att ge en länge tyngdpunkt för bättre längdkontroll samtidigt som klubban blir mer förlåtande med ett högre MOI-värde. Den låga tyngdpunkten kombineras med en träffyta som flexar mer för att kunna leverera högre bollhastigheter. Elastomer-inserten förstärker även träffytan och ger en mer konsekvent energiöverföring över hela träffytan. Detta har resulterat i ytterligare ca 3 m längd i genomsnitt under våra spelartester. Klubbans högre MOI-värde beror till stor del på tungstenvikterna i tå och häl som även gör detta till i-seriens mest förlåtande järn hittills.

– i230 placerar sig på mitten av vårt utbud av järnklubbor, vilket kräver att vi balanserar en mängd olika prestandaegenskaper, menar Solheim.

– Dessa järn behöver precisionen och den solida känsla som spelare på touren efterfrågar samtidigt som det ska erbjuda de förlåtande egenskaper som många golfare förväntar sig av ett PING-järn. Vi vill också kunna erbjuda mer längd i slagen på ett sätt som är pålitligt och konsekvent för att säkerställa att de exakta gapbehoven som de bästa spelarna i världen behöver uppfylls. Jag är glad över att vår den första feedbacken vi fått från tourerna, kombinerat med vår egen forskning, bekräftar att vi har uppnått allt detta och mer. Nya i230 har lite utav allt och levererar hög prestanda.

Tilltalande känsla och ljud

Genom flertalet omfattande analyser lyckades PINGs forskare lokalisera oönskade frekvenser i klubbhuvudet och kontrade sedan detta genom att placera en multimaterial-bricka i cavityn som dämpar frekvensernas effekt. Detta leder i sin tur till att man kunnat säkerställa tilltalande känsla och ljud. Den fyrdelade brickan kombinerar en tunn 304 rostfri stålkåpa med en formsprutad termoplast som fästs i cavityn med starkt lim. Dessutom stöder den aktiverade elastomer-inserten träffytan och sitter nedkilad i ett utrymme som är dolt bakom/under multimaterial-brickan, vilket skapar en ren och klassisk design.

– Känslan är en av de viktigaste egenskaperna i ett tour-inspirerat järn. Golfare som förlitar sig på ett precist järnspel kräver exceptionell känsla för att kunna kontrollera bollflykten. Nya i230 är konstruerade för att ge en konsekvent känsla från varje klubba i setet. Den mjuka elastomer-inserten och cavity-brickan samverkar för att säkerställa att järnen inte bara känns bra, utan även låter ännu bättre, sager Solheim.

Populära på tourerna

De långa järnen (3–5) är något mer kompakta än föregångaren i210 och producerar mer konsekventa resultat över hela träffytan. Resten av setet är designat med liknande bladlängder som tidigare. Sulans design är också snarlik, med en mer rundad leading edge och gott om bounce för att främja en bra kontakt med underlaget för rena och solida slag. De precisionsfrästa MicroMax-skårorna ger konsekvent bollflykt och spinn för mer precision i de långa järnen och ökad kontroll i de korta järnen och wedgarna, särskilt i våta förhållanden där skårorna och Hydropearl 2.0-finishen hjälper till att bibehålla rätt spinn.

– Att möta behoven hos våra tourspelare, som tidigare vunnit med i210, är en viktig del av i230-järnen, säger Solheim.

– Deras validering av den här designen är viktig för att ge alla golfare förtroende att de också kan dra nytta av dess teknologi. Ändringarna av bladlängderna och formen är mycket subtila men är designade för att förbättra spelbarheten och precisionen för hela setet, speciellt de långa järnen. De inger mycket förtroende när du tittar på dem bakom bollen.

En crossover i ny form

iCrossover är konstruerad för spelare med hög svinghastighet som letar efter alternativ till de långa järnen. De passer in i deras set samtidigt som de levererar ökade bollhastigheter för längre slag och högre bollflykt. Källorna till den höga bollhastigheten är den tunna träffytan i maråldrat stål och den låga tyngdpunkten, som är närmare sweet-spoten för att producera mer energiöverföring. Träffytan är sammansvetsad med huvudet i 17–4 rostfritt stål och har en lägre flexpunkt för att ge högre bollflykt och bättre stoppkraft. En mindre inre hålighet med strategiskt placerad EVA-polymer på baksidan av träffytan säkerställer tilltalande känsla och ljud.

Tourinspirerad

Med liknande form på sulan, inklusive en rundad leading edge och gott om bounce, passar iCrossover sömlöst in i ett i230-järnset i stället för de långa järnen. Bladlängderna är något kortare med mindre offset än tidigare crossover-generationer, vilket gör den mer kompakt samtidigt som den ger ett utseende i tour-stil.

Standardskaftlängden är också ungefär en kvarts tum kortare än de tidigare modellerna, vilket ger mer kontroll och tätare dispersion. De precisionsfrästa MicroMax-skårorna och den mattsvarta hyrdopearl 2.0-finishen ger konsekventa och precisa resultat.

Ny Trajectory Tuning 2.0

iCrossover är PINGs första justerbara klubba i järnutförande, den justerbara hoseln ger åtta inställningar för loft och lie vilket hjälper golfare att uppnå en önskad bollflykt. Den lätta hoseln är tydligt märkt för att möjliggöra snabba och enkla justeringar, med ett intervall på ±1,5° för både loft och lie.

– Vi tittade noggrant på data både från vår egen fitting, men även från Arccos och upptäckte att den stora majoriteten av våra crossover-användare var bättre spelare som använder ett av våra bladjärn, säger Solheim.

– Så vi flyttade vårt fokus till att konstruera en crossover som bättre passar behoven hos den typen av spelare. Prestandaresultaten för iCrossover har varit exceptionella. Dess form ser bra ut, bollhastigheterna är högre och den låter väldigt kraftfull. Tillägget av den justerbara hoseln är en stor fördel för att hjälpa spelare på den nivån att hitta önskad bollflykt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights