Nyheter

Ny studie: Magiska tricket för att förbättra ditt spel

Du övar och tränar och spelar och spelar. Men resultaten verkar ha låst fast. Lugn, det finns en väg att gå för att inte stagnera i golf. Med denna kunskap kan du fortsätta att klättra nedför handicap-stegen.

Är du vänsterhänt, men spelar golf från höger? Grattis, då är du en sann vinnare. Vänsterhänta personer som spelar som högerhänta (eller tvärtom) som Phil Mickelson har en bättre sving, visar en ny studie, skriver Daily Mail.

Phil Mickelson, 51, går vanligtvis under smeknamnet ”Lefty” eftersom han spelar golf vänsterhänt, även om han annars är högerhänt. TV-kommentatorer kallar honom ibland också ”Phil the Thrill” på grund av hans goda spelstil. Fans älskar den trefaldiga US Masters-vinnaren (2004, 2006, 2010) och hans sätt att spela, liksom hans fru Amy.

Att vara högerhänt, men spela från vänster. Det är hans knep för att hålla formen genom alla år. Studier tyder på att nya golfspelare kan dra nytta av att anpassa sig till ett omvänt spel, skriver Daily Mail.

De bästa spelarna lär sig hur man spelar golf ”åt fel håll”. Att byta hand och spela åt motsatt håll är en otroligt bra träning för svingen, enligt forskarna bakom studien.

Studien pekar på greppet

Man har valt ut 150 golfare och märkt att framgångsrika spelare håller i klubban åt andra hållet. Det är själva greppet som är intressant.

Traditionellt sett skulle en person som är högerhänt placera sin högra hand längst ned på klubbgreppet. Om en högerhänt person placerar sin vänster hand längst ned, blir det en ”motsatt” effekt.

Vänsterhänta spelare som spelar åt höger, och vice-versa, kan få en bättre utgångspunkt för en förbättring av spelet, menar studien. Något som golfstjärnorna Phil Mickelson och Jordan Spieth har visat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights