NyheterTävlingar

Rahm, Hovland och Koepka i ledning på Augusta

Tre spelare delar ledningen på sju under par efter det första varvet av The Masters på Augusta National. Men det var på helt olika sätt som trion hamnade i täten.

Norrmanen Viktor Hovland rivstartade sitt första varv med en tidig eagle på det andra hålet. Sen blev det birdies på hål 6, 8 och 9 och Hovland vände på 31 slag, fem under par.  Han gjorde ytterligare två birdies på vägen hem och varje gång han missade greenen, räddade han par. Hovland var i bunkern fem gånger på torsdagen, och alla fem gånger fixade han par från sanden. Det blev till slut 65 slag för norrmannen som fick en perfekt start.

Trots att Jon Rahm kom in på samma resultat var det ingen rolig start att tala om för spanjoren som fyrputtade den första greenen och lämnande den med en dubbelbogey.

Spanjorens spel under de följande 17 hålen var dock otroligt imponerande och visade varför han vunnit tre tävlingar i år och är en av världens bästa spelare. Rahm skakade av sig dubbelbogeyn på ettan och gjorde sedan sju birdies och en eagle för att komma in på 65 slag.

Den tredje spelaren i täten är Brooks Koepka, som numera spelar på LIV-touren och som kämpat med skador och bristande självförtroende senaste året. Amerikanen levererade ett mycket stabilt spel på Augusta och smög upp på ledartavlan hela dagen. Med birdies på 15, 17 och 18 nådde även han hela vägen upp till täten.

Trion Rahm, Hovland och Koepka leder med två slag före Cameron Young och Jason Day.

Knackig start för Woods

Viktor Hovland spelade på torsdagen med Tiger Woods, 47-åringen som kom till Augusta för sitt 25:e Masters och med avsikten att försöka ro hem den gröna kavajen för sjätte gången. Hovland var nio slag bättre än Woods som kämpade sig runt på 74 slag, två över par. Trots den knackiga starten var det en optimistisk Woods som talade med pressen efter sin runda.

– Förhoppningsvis sitter spelet bättre imorrn och med tanke på vädret som är på väg in kan allt hända och det blir en intressant fortsättning på tävlingen, menade Woods.

Världsettan och världstvåan Scottie Scheffler och Rory McIlroy hade båda vissa problem den första dagen, men är ändå bra med inför fortsättningen. Scheffler var stundtals frustrerad på greenerna och fick inte i så många puttar han önskade. Ändå gick han runt på 68 slag, fyra under par.

– Jag tyckte jag slog många bra puttar, men nästan ingen av dem trillade i, sa Scheffler som missade sju birdieputtar kortare än fem meter på torsdagen.

Rory McIlroy har inte gått under par på den första rundan i Masters sedan 2018. Denna gång inledde nordirländaren med en runda på par.

– Jag är två-tre slag sämre än vad jag hade önskat, med tanke på hur jag spelade idag. Jag kunde att skjutit 68-69, nu blev det en parrunda, det är ingen katastrof, sa McIlroy efteråt.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights