NyheterTävlingarThe Masters

Se Viktor Hovlands fantastiska Masters-runda – alla slag

Så stolta vi är att det finns en skandinav med i toppen efter första rundan av The Masters 2023. Viktor Hovland, som leder tillsammans med amerikanen Brooks Koepka och spanjoren Jon Rahm, såg till att koncentrera sig inför varje slag. Norrmannen hade förberett sig väl och visste att han måste spela sitt absolut bästa golf för att ha en chans att konkurrera med de bästa spelarna i världen.

Nervöst inför första dagen

Det var en nervös 25-åring från Oslo, som gick upp på första tee på Augusta National för sin första runda i Masters 2023. Han visste att han hade en tuff uppgift framför sig, med en starkt konkurrenskraftig spelartrupp som skulle kämpa om den åtråvärda gröna kavajen.

Norrmannen började dagen starkt och spelade smart golf, genom att se till att göra få misstag. Han undvek de farliga områden på banan och höll sig borta från bogeys.

Efter att ha spelat de första nio hålen på ett imponerande sätt, började Hovland få in ännu en växel och levererade några birdies, som bidrog till att han klättrade på ledartavlan. Han visade en otrolig karaktär och kämparglöd, när han stod inför de pirriga sista hålen och där gjorde han några fantastiska räddningar för par.

Hovland avslutade sin första runda på Augusta National med en fin runda på 69 slag, tre under par, vilket sätter honom i en utmärkt position inför resten av tävlingen. Han var nöjd med sin insats, och visste att han skulle behöva fortsätta spela på samma höga nivå för att ha en chans att vinna.

En svensk seger?

Viktor Hovland kan bli Norges första vinnare av tävlingen. Och vi svenskar kan vara lite glada att vi har en fot med i det hela. Hovlands färgglada tröja blev en snackis under tävlingen. Tröjan är från det svenska klädmärket J.Lindeberg, som grundades av Johan Lindeberg i Stockholm. Jesper Parnevik var under en tid delägare. De senaste åren har företaget växt sig allt starke inom golfgenren och som en del i det har man bestämt sig för att sponsra Norges Viktor Hovland.

Unik golfhistoria

När Hovland gick av banan kunde man se hur han med blicken tog in allt. Den magiska atmosfären och den ikoniska banan runt omkring honom. Han visste att han var en del av en unik golfhistoria, och att hans prestationer på Augusta National skulle för evigt vara en del av Masters-legenden.

För Hovland var det en fantastisk första dag på Augusta National, men det var bara början på vad som skulle bli en oförglömlig vecka i Masters.

Här kan ni se Viktor Hovlands alla slag från dag 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights