NyheterTävlingar

Det gör Cameron Smith när han inte får spela The Players

Cameron Smith får inte försvara sin titel i veckans The Players Championship i Florida. Den regerande mästaren har förlorat sina spel- och träningsprivilegier på TPC Sawgrass efter att ha gått med i LIV Golf Tour, men den australiska flaggan vajar fortfarande utanför klubbhuset den här veckan för att hedra honom som titelförsvarare.

De tävlande i The Players Championship 2023 är alltså utan en titelförsvarare och det tycker många är tråkigt. Stjärnorna Rory McIlroy och Jon Rahm medger båda att Cameron Smiths frånvaro är märkbar på TPC Sawgrass.

Cameron Smith tar emot priset på TPC Sawgrass efter segern i The Players

Smith är den fjärde regerande mästaren som missar möjligheten att försvara sin titel och den första som uteblir av icke-skade-skäl. Andra golfare som vunnit golftävlingen i soliga Florida har ställt in på grund av att de varit skadade och därför inte kunnat delta i tävlingen. Men Smith från Australien ströks från deltagarlistan direkt när han skrev på avtalet med den Saudi-stödda LIV-kretsen efter förra säsongens FedExCup-slutspel.

Det måste kännas snopet för den hårfagre 29-åringen, som regelbundet tränat på TPC Sawgrass de senaste åren. Golfbanan ligger endast tio minuter bort med bil från hans hem i Ponte Vedra Beach.

Men sedan Smith lämnade PGA-touren för LIV Golf Invitational Series har TPC Sawgrass tagit bort kopior av fjolårets vinnarklubbor och alla bilder på hans seger i klubbhuset. Vinnaren får också sin egen reserverade parkeringsplats på bästa plats, men den har tagits ifrån Smith och man har även ersatt hans personliga skylt med en mer allmän för tourspelare.

– Om du går över till LIV förlorar du alla dina förmåner som PGA Tour-spelare på alla TPC-anläggningar, berättar Derek Sprague, vd på TPC Sawgrass, för Golfweek.

Cameron Smith ska fiska

Så vad ska då mannen med den berömda ”mullet-frisyren” göra när han inte får försvara sin mästartitel? Elitgolfaren fick frågan i Mexiko och svaret kom snabbt:
-Jag tror att det kommer att bli en ganska lugn vecka till sjöss. Jag tror att alla som bor i grannskapet kommer att vara ute och titta på golfturneringen. Så jag kommer att kunna fiska och ha vattnet för mig själv.

Han är inte långt borta alls från de andra tävlande i The Players eftersom han bor så nära banan. År 2016 flyttade Smith till sitt hus med pool, båtbrygga och utsikt över vattnet. Han sägs trivas alldeles utmärkt.

Chockar omvärlden

Tävlingen har börjat och Det är sannolikt så att Smith får en rofylld vecka med fiskespöet och båten som enda sällskap. men han har även sagt att det kanske blir så att han chockar omvärlden och smyger in som åskådare på banan och tittar hur det går för spelarna på TPC Sawgrass.

Se hur Smith puttade till sig en seger i The Players Championship 2022

Det är säkerligen flera golfintresserade personer som minns hur det såg ut när Cameron Smith vann The Playerts Championship 2022. Här bjuder vi också på en film från youtube för alla er som vill blicka tillbaka och njuta av hans fantastiska spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights