NyheterTävlingar

Rahm starkast av alla på Augusta

Han inledde årets Masters med en fyrputt, men avslutade med att sträcka händerna upp i skyn och skrika ut sin glädje. Jon Rahm vann Masters på ett imponerande sätt på sin stora idols födelsedag.

– Den här är för Seve, han var med där upp och hjälpte till, sa en rörd vinnare efteråt.

Efter en regnig lördag där spelet fick avbrytas då banan var till slut var ospelbar i vätan var solen tillbaka över Augusta National på söndagen. Brooks Koepka och Jon Rahm hade då 12 hål kvar att spela på sitt tredje varv och en lång golfdag stundade. Rahm krympte omgående gapet från fyra till två slag upp till Koepka med en birdie. Och den luckan på två slag upp till amerikanen höll sig hela vägen i mål och duon fortsatte i ledarboll även den sista rundan.

Det sista varvet blev en styrkedemonstration från spanjoren. Han var snabbt ikapp Koepka och efter nio hål ledde Rahm med två slag.

– Jag kände mig lugn, blev aldrig frusterad. Det kändes som att jag hade allt under kontroll, sa Rahm efteråt.

Och det märktes. Han tuffade på, gjorde birdies på 13 och 14 och drygade ut ledningen till fyra slag. Sen kunde Rahm säkert glida in i mål och vinna den 87:e upplagan av Masters.

Precis som Scottie Scheffler förra året kom Jon Rahm till Augusta i år med tre segrar under säsongen och som etta i FedEx Cup och precis som Scottie Scheffler fick Rahm ta på sig den gröna kavajen och ta över platsen som nummer 1 i världen. Han blir fjärde spanjor att vinna Masters. Seve Ballesteros vann tävlingen 1980 och 1983, José-Maria Olazábal 1994 och 1999 och Sergio Garcia 2017. Ballesteros som dog 2011, skulle ha firat sin 66-årsdag på söndagen.

– Det var nog det svåraste på sluthålen, att kontrollera mina känslor och vad det skulle innebära med en seger idag, på min idols födelsedag. Det var svårt att hålla tårarna borta på slutet.

Segern i Masters var Rahms sjätte vinst på sina 12 senaste starter och han tar nu tillbaka platsen som etta i världen. Han är nu även den förste europé som vunnit Masters och U.S. Open. Nu börjar jakten på de övriga två majortitlarna för världens bäste golfare.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights