NyheterTävlingar

Rahms hysteriska form fortsätter

Det är jämnt i toppen av världrankingen. Rory McIlroy var nummer ett i världen fram till att Scottie Scheffler förra veckan vann WM Phoenix Open och tog då över platsen. Amerikanen fick dock njuta av den positionen i endast en vecka. För i och med segern i Genesis Invitiational tar spanjoren Jon Rahm tillbaka platsen på toppen.

Det blev en tuff duell mellan Rahm och hemmasonen Max Homa på Riviera Country Club där Rahm var starkast på sluthålen och vann med två slag före Homa och ytterligare ett före Patrick Cantlay. Segern var Rahms femte på de nio senaste tävlingarna och han firade med sin fru sina barn på den 18:e greenen innan han fick ta emot segerpokalen från tävlingens värd, Tiger Woods.

Rahm erkände han var nervös inför avslutningsrundan. Att eventuellt få vinna en stor tävling framför sin barndomsidol på en historisk golfbana, jagad av flera världsstjärnor … Det kunde ha varit för mycket att hantera. Men inte för Jon Rahm. Världens bästa golfare just nu fortsatte att imponera på Riviera Country Club och varje gång motståndarna närmade sig kontrade spanjoren direkt.

– Jag är otroligt stolt över hur jag snabbt kom tillbaka efter att gjort misstag där ute idag, sa Rahm efteråt.

Det blev en matchliknade historia mellan Rahm och Max Homa under söndagen där ledningen pendlade fram och tillbaka men där Rahm återtog ledningen efter en birdie på det 14:e hålet och när han slog upp sig till en halvmeter från pinnen på det 16:e hålet för en enkel birdie, var saken klar.

– Han är som Thanos i Avengers. Han har inga svagheter och är ostoppbar för tillfället, sa en imponerad Max Hom om den nye världsettan.

För Tiger Woods blev det en relativt lyckad comeback. Den 47-årige tävlingsvärden delade 45:e platsen efter att gått runt den sista dagen på 73 slag och nu tar han sikte på Masters i april.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Genesis Invitational

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights