Nyheter

John Paramor har gått bort

Den legendariske golfdomaren på Europatouren, John Paramor har gått bort. Han blev 67 år gammal. Paramor inledde sin karriär på Europatouren 1976 och hade där flera olika roller fram till 1989 då han blev chefsdomare och genom sitt arbete med R&A och USGA arbetade han för ett antal förändringar i golfens regler som gjort golfen enklare och inte minst, snabbare.

Han var enormt populär och omtyckt av spelarna på touren och han ansågs vara mycket kunnig, men även snäll och rättvis.

– Legend är ett ord som används lite för ofta inom sport, men när det gäller golf, och hanteringen av golfens regler, beskriver det ordet John Paramor perfekt. Han var bäst på sitt område och respekterades av alla spelare och de som arbetar inom golf. Han var en stor karaktär i flera bemärkelser – hans fysiska kroppsbyggnad, hans position i golfen och hans enorma popularitet. Han hade en stark personlighet och en enorm passion för sitt arbete. Han kommer att vara mycket saknad av oss alla, säger Keith Pelley, vd på European Tour.

För två år sedan gjorde John Paramor tillsammans med sin vän och tourkollega Andy McFee sina sista åtaganden som golfdomare. Det blev passade nog under BMW PGA Championship på Wentworth. Paramor fick sedan njuta av pensionärslivet i endast två år.

– Vilken man han var och vilket liv han levde. Han lämnar oss med minnen i överflöd och vi måste på något sätt hitta ett sätt att klara oss utan honom. Han hade ett enormt inflytande och respekt över hela världen. Han var hjälpsam och rättvis och otroligt kunnig. Han var min bästa vän och det var ett privilegium att få resa världen runt och arbeta med honom, säger Andy McFee.

John Paramor efterlämnar sin fru Katie, sina barn Clare, Alex och Tom och fem barnbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights