Golfbanor i SverigeNyheter

Bjertorp Slott och Vara-Bjertorp GK stärker sitt samarbete

Nu får det 19:e hålet på Vara-Bjertorp GK ett lyft när Bjertorp Slott tar över restaurangverksamheten.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla restaurangen. Jag är övertygad om att det här kommer att vara bra för golfklubben, för oss på slottet och inte minst för alla golfspelare, säger Victoria Johansson som är VD på Bjertorp Slott.

Hanna Thorsén, klubbchef på Vara-Bjertorp GK, håller med:

– Ja, vi är oerhört glada att vårt redan fina samarbete nu utökas med att Bjertorp Slott tar över och ska driva vår restaurang igen. Det ser vi fram emot.

Redan när golfbanan stod klar 1990 startade samarbetet mellan Bjertorp Slott och Vara-Bjertorp GK. Invigningsfesten hölls i slottets bländande vackra musiksal och klubben och slottet har sedan dess ofta gått hand i hand. Inte minst i den årliga tävlingen Bjertorp Open.

Båda aktörerna vet att för deras gäster är destinationen Bjertorp i Västergötland och banan ses som en del av slottet – och slottet som en del av banan. Något som inte är så konstigt då golfbanan ligger ett järnslag från Slottsparken. Just den unika närheten var en av premisserna när banan ritades och det är många i golf-Sverige som sneglat avundsjukt på detta.

– Slottet och klubben har en samsyn och vilja att utvecklas både service- och kvalitetsmässigt. Det är den främsta anledningen till det här utökade samarbetet, säger Victoria Johansson. Hon konstaterar att med starkt samarbete kan ett plus ett bli tre…

Restaurangen ligger i det vackra klubbhuset som byggdes 1908, bara tre år innan jugendslottet stod klart och fick människor att vallfärda till Varaslätten. Golfrestaurangen har idag ca 120 platser med både uteservering och inglasad del med utsikt över både första och tionde hålet.

Sabir Zahoor, köksmästare på Bjertorp Slott – som år efter år får fina omdömen i Sveriges ledande White Guide – har börjat fila på menyn:

– Vi ser fram emot att erbjuda vällagad husmanskost med grund i lokala råvaror. Vi vet dessutom att många golfare behöver energi i form av mackor och gott fika. Det fixar vi!

Bjertorp Golfrestaurang öppnar 1 april – men är banan öppen tidigare kommer den lilla golfstugan förstås att erbjuda energifyllda alternativ innan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights