3 hole-in-one på 3 dagar

Tio svenskor kom till start i US Women’s Open i Houston. Och det är tre amatörer som går i spetsen efter två spelade ronder. Linn Grant, Rya Golfklubb, är på andra plats och det är otroligt spännande inför helgen. Yngsta svenskan i US Women’s Open är Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad och hon delar 14:e platsen med Maja Stark, Abbekås GK, som också spelat riktigt bra. Maja Starks eagle på den andra rundan var ett magiskt drömslag.

Ingrid Lindblad
Ingrid Lindblad

Hittills har vi kunnat se tre hole-in-one i tävlingen. Amy Olson från USA gjorde ett första dagen, precis som sydkoreanskan Yu Jin Sung. Tredje dagen var det Chella Chois (Sydkorea) tur att visa att hon också kan göra ett ess. Här i klippet nedan kan ni se hur lycklig hon blev.

Choi är 30 år och har en enda professionell seger att skryta med. Det var 2015 Marathon Classic i Sylvania i Ohio efter ett särspel mot landsmaninnan Ha Na Jang.

Amy Olsons hole-in-one

Här ser vi Amy Olsons hole-in-one på 16:e hålet första dagen på Cypress Creek-banan. Hon spelade riktigt bra och ledde hela torsdagen. Superslaget bidrog till hennes bra score.

Hoppade av glädje gjorde tjugoåriga Yu Jin Sung i sin amerikanska Women’s Open-debut. Hon var ett sent tillskott till startfältet baserat på den position i Rolex Rankings som hon har, nummer 152. Sung har under hela sin andra säsong som professionell, ännu inte vunnit på touren. Det fina slaget på hål fyra i första rundan till trots, klarade sydkoreanskan inte cuten.
Här kan ni njuta av hennes vackra slag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights