NyheterTävlingar

Rekordstart av Brooke Henderson i Evian Championship

Den kanadensiska stjärnan Brooke Henderson följde upp sin första runda på 64 slag i Amundi Evian Championship med ytterligare en 64-runda på fredagen, och blev därmed första spelare någonsin att inleda en major med två 64-rundor eller lägre. Henderson är 14 under par efter 36 hål och har en ledning med tre slag i sin jakt på sin andra majortitel i karriären.

– Det känns riktigt skönt att få en bra start i ett stort mästerskap, det var ett tag sedan. Att vara såhär många slag under par efter två rundor är verkligen fantastiskt, sa Henderson efter sin andra raka 64-runda.

Ut i ruffen

Ett av Hendersons få dåliga slag under fredagen kom redan från ettans tee när hon skickade sitt utslag en bra bit ut i ruffen. Men därifrån slog hon upp sig på greenen och sänkte en 15-meters putt för birdie. Det blev sju birdies till och en bogey på scorekortet för kanadensiskan som jagas närmast av världstrean Nelly Korda.

Nelly Korda är bra med inför helgens spel. Foto: Tristan Jones/LET

Korda inledde fredagens runda på 10 raka par, men växlade upp på de sista nio hålen och avslutade läckert med en eagle. Kordas slog där en träfemma till en knapp meter från hålet och satte enkelt eagleputten.

– Jag är nöjd med sättet jag spelar på. Jag hoppas kunna dra mer nytta av parfemmorna i helgen, sa Korda.

Fyra svenskor är vidare för spel i helgen. Bäst av dem är Anna Nordqvist, som vann här 2017, på en delad 16:e plats på sex under par. Linn Grant delar 22:a platsen på fyra under par. Madelene Sagström är tre under par inför helgen och Johanna Gustavsson ett under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Amundi Evian Championship

Här kan ni se de magiska slagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights