Nyheter

Rory McIlroys dundermiss – bröt handen på en åskådare

Golfbollar är hårda och det kan gå väldigt fel även när golfproffs slår ut. Olyckan var framme på The Open. Trots en fantastisk start på tävlingen fick Rory McIlroy betala priset för ett missriktat slag, som där bollen for i väg mot en man, Charlie Kane, i publiken. Bollen träffade hans hand och olyckan var ett faktum.

Charlie Kane befann sig på fel plats vid fel tidpunkt

Nordirländarens miss i St Andrews gjorde att Kane bröt handen och fick åka akut till sjukhus. Bilderna talar sitt eget språk och visst tyckte många synd om mannen med den svullna handen.

Charlie Kane befann sig på fel plats vid fel tidpunkt precis när Rory McIlroy gick ut. Och han hörde inte golfaren ropa ”Fore!” för att varna honom att gå ur vägen. Bollen, som färdades i över 300 km/h, träffade Charlie på hans vänstra hand, bröt hans knogar och lämnade handflatan blåslagen och inflammerad.

Bilder på olyckan som Rory McIlroy åsamkade vid The Open

Charlie Kane var ingen vanlig supporter. Han ansvarar för PGA-tourens digitala kommunikation på sociala medier. Ett arbete han utfört i fyra års tid. Därför blev det en hel del prat om olyckan. Här kan ni se vad Charlie lade upp på twitter.

Var Rory McIlroy en gentleman och bad om ursäkt?

– Ja, absolut, berättar Kane, som var riktigt tacksam över golfstjärnans trevliga bemötande efter olyckan.
McIlroy kom fram och bad om ursäkt. Han förstod hur ont det gjorde och såg ledsen ut. Jag är så tacksam att bollen inte träffade mig i huvudet.

Charlie Kane får nu gå med en mitella och vila handen i flera veckor för att den ska bli bra. Det går inte att ta fram kameran och fotografera längre med handen i bandage, därför har han sett till att sjukskriva sig från arbetet som PGA-tourens administratör för sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights